Advert

“Kayyum nöbeti devam ediyor”

“Kayyum nöbeti devam ediyor”
Bu içerik 2580 kez okundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM), DBP Genel  Eş başkanı ve ilçe  yöneticileriyle gazetemizi ziyaret ettiler.
Gazetemiz  Genel yayın yönetmeni Esat Taştekin’e  Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyum ve ilçenin sorunları anlatıldı. 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) meclis üyesi Grup başkan vekili Mehmet Zeki Kurt, Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyuma başlatılan oturma eylemimiz devam ediyor.
Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyuma karşı Ergani Belediyesinde başlatılan oturma eylemi halkın yoğun desteğiyle beşinci gününde devam etti. Belediye binasında ve önünde başlatılan oturma eylemine DEM, DBP, İlçe Eş başkanları, Ergani Belediye Eş başkanları,  parti yöneticileri, Belediye meclis üyelerin yanı sıra onlarca vatandaş destek verdi dedi. 
“KAYYUM POLİSTİKASI HUKUKSUZLUKTUR”
Kayyum politikasının tamamen hukuksuzluk olduğunu belirten  DBP Genel Eş başkanı Mehmet Demirtaş,“ Belediyelerin bir meclisi var ve Yasaya ve Anayasaya göre görevden alınan bir belediye başkanın yerine meclis kendi içinde yeni bir belediye başkanı seçer. Kayyum politikası dünyanın hiçbir yerinde yok, kayyumlar tamamen hukuksuzluktur. Halkın iradesiyle seçilen biri, seçimle gelen birinin yerine bir devlet memurunu, atamak tamamen hukuksuzluktur, halkın iradesini yok saymaktır, demokrasiyi tanımamaktır. Oturma eylemimiz akşam saat:19:00’da başlayan nöbet eylemi 24:00’te bitiyor. 15 Hazirana kadarda devam edeceğini” söyledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!