Advert

Diyarbakır’da büyük felaket: Ölü sayısı 11’e çıktı

Diyarbakır’da büyük felaket: Ölü sayısı 11’e çıktı
Bu içerik 1582 kez okundu.

Diyarbakır ve Mardin’deki yangın felaketinde ölenlerin sayısı 11’e yükseldi. İşte hayatını kaybedenlerin isimleri. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son duruma ilişkin açıklama yaptı.

 

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçesi arasındaki bölgede çıkan büyük yangında hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

baro1-001.jpg

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kayıtlarına göre yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:

Çınar / Kösedağ Köyü

Mezher Demir

Şeyhmus Demir

Resul Yılmaz

Remzi Yılmaz

Sinan Deviren

Mazıdağ / Yücebağ Köyü

Abdullah Buğdaycı

Übeytullah Buğdaycı

Yoğun bakımdaki 3 kişi hayatını kaybetti

Tedavisi yoğun bakımda süren Azad Yılmaz ile Talia Demir yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şanlıurfa’ya kaldırılan Hasan Demir’in de yaşam mücadelesini kaybettiği öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı

Yangın felaketine ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde dün akşam meydana gelen yangın sebebi ile 11 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yangından etkilendi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yaşanan bu yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır’da 5 hasta yoğun bakımda, 4’ü entübe durumda. Şanlıurfa’da 1 hasta entübe olarak tedavi görüyor. Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayısı 6.

Yangınlar sebebi ile olay yerlerine Diyarbakır’dan 24 Ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin’den 15 Ambulans ve 4 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Bilindiği gibi, yangınlar ilgili birimlerce söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!