Advert

Ergani belediyesinde bir ilk! Çok eşlilere yok

Ergani belediyesinde bir ilk! Çok eşlilere yok
Bu içerik 1031 kez okundu.

Ergani Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı. Çalışanların pek çok sosyal ve mali hakkı güvence altına alınırken, çok eşli evlilik yapan personelin sözleşmeden faydalanamayacağı belirtildi.
Ergani Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) arasında çalışanların sosyal ve mali haklarında önemli değişikliklerin yapıldığı TİS imzalandı. 1 Haziran 2024 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasında geçerliliği olacak sözleşme çalışanlara geniş haklar getiriyor. 
 Ergani Belediyesi ile Tüm Bel-Sen yetkilileri sözleşmeyi imzalamak amacıyla Ergani belediyesi hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreninde belediye Eş başkanları Şiyar Güldiken, Birsen Azak Bayar, Tüm Bel-Sen Amed Şubesi Eş Başkanı Mehmet Candar Kadın sekreteri Cansu Şahin yürütme kurulu üyesi Mesut Aksoy katıldı.
KADINLARA İLK DEFA REGL İZNİ HAKKI GETİRİLDİ
Ergani belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinde emekçi arkadaşlarımızın pek çok sosyal ve mali hakları güvence altına alındı. Kadın emekçiler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde; engelli emekçiler de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda birer (1) gün idari izinli sayılacak. Kadın çalışanların ayda bir gün regl izni kullanacağı, Çalışanlara yılda dört defa ikramiye güvencesi, kreş yardımı, yol yardımı ve gıda yardımı gibi birçok sosyal ve mali hak güvence altına alındı.
ÇOK EŞLİLER FAYDALANMAYACAK
Çok eşli evlilik yapan personel sözleşmeden faydalanamayacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı