Advert

Köpekler neden sahiplerine benzer?

Köpekler neden sahiplerine benzer?
Bu içerik 1281 kez okundu.

Bilim insanları köpeklerin sahiplerine neden benzediğini araştırdı

Livesience'de yer alan araştırmaya göre, herhangi bir köpek parkını ziyaret ettiğinizde, sahipleriyle tıpatıp benzeyen köpekleri fark etmemek neredeyse imkansızdır. Peki, bu benzerlik bir tesadüf mü yoksa altında yatan başka bir neden mi var?

İngiltere'deki hayvan refahı yardım kuruluşu Dogs Trust'tan araştırma görevlisi Katrina Holland, safkan köpeklerin sahipleriyle bazı açılardan benzerlik gösterdiğine dair kanıtlar olduğunu belirtti.

Köpeklerin ve sahiplerinin yüz hatlarının benzerlik algısında kritik rol oynadığını kaydeden araştırmacılar,  katılımcıların köpek ve sahiplerini eşleştirirken özellikle göz bölgesine odaklanıldığını söyledi.

Göz bölgesi maskelendiğinde, katılımcıların başarı oranının dramatik bir şekilde düştüğünü kaydeden araştırmacılar, köpeklerin sahiplerine benzemesi durumunun, köpeğin sahip olma süresiyle ilişkili olmadığını buldu.

''İNSANLARI KENDİLERİNE BENZEYEN KÖPEKLERİ SEÇİYOR''

Araştırmacılar, insanların kendilerine benzeyen köpekleri seçtiklerini ifade ederek, insanların kendilerine benzeyen eşler ve arkadaşlar seçme eğiliminde olduklarını, bu durumun evcil hayvan seçiminde de geçerli olduğunu ifade etti.

Bu durumun tanıdık nesnelere olan eğilimden kaynaklandığını kaydeden Holland, ''Salt maruz kalma etkisi olarak bilinen bu etki, insanların sık gördükleri şeyleri tercih etme eğiliminden kaynaklanıyor. Kendi yüzümüzü sık sık gördüğümüz için, kendimize benzeyen köpekleri seçmemiz de muhtemel'' dedi.

Holland, köpekler ve sahipleri arasındaki bu büyüleyici benzerlik, bilimsel araştırmalarla desteklendiğini ve insan psikolojisinin derinliklerine ışık tutan bir olgu olduğunu söyledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Kayıp Narin'in son sözü ortaya çıktı! İşte 43 dakikanın sırrı
Kayıp Narin'in son sözü ortaya çıktı! İşte 43 dakikanın sırrı
Erkılınç: İlanlardaki azalmaya el birliği ile çözüm bulmalıyız
Erkılınç: İlanlardaki azalmaya el birliği ile çözüm bulmalıyız