Advert

Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık; “BASIN BAYRAMINI KUTLAMIYORUZ”

Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık: Tasarruf tedbirleri nedeniyle yerel gazeteler hızla kapanıyor ve Basın Bayramı'nı artık kutlayamıyoruz.

Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık; “BASIN BAYRAMINI KUTLAMIYORUZ”
Bu içerik 1081 kez okundu.

Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık

Batman Basın Derneği (BBD) Başkanı Cebrail Uyanık, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, sansürün kaldırılmasının kutlanması gerektiğini vurgularken, tasarruf tedbirlerinin yeni bir sansür şekli olarak karşılarına çıktığını belirtti.

‘’YEREL MEDYA YAŞATILMALIDIR’’

Uyanık, 24 Temmuz 1908'de Anayasa'nın yeniden yürürlüğe girmesiyle gazetelerin sansür memurlarına verilmeden yayımlanmaya başladığını ve bu nedenle 24 Temmuz’un Basın Bayramı olarak kabul edildiğini hatırlattı. Açıklamasında şunları ifade etti:

"24 Temmuz’u artık bayram olarak kutlamaktan uzaklaştık. Basına uygulanan tasarruf tedbirleri nedeniyle yerel gazeteler hızla kapanıyor. Bu tedbirler, yerel gazetelerin kendini besleyememesine ve birçok meslektaşımızın gazetelerini kapatmak zorunda kalmasına neden oldu. Günümüzde bu durum sansürden farksız hale gelmiştir. Tasarruf tedbirleri, yerel gazetelerin kapanmasına yol açmakta ve bu durum demokrasinin sağlıklı işlemesini tehdit etmektedir."

“YEREL GAZETELER HIZLA KAPANIYOR”

Uyanık, açıklamasının devamında şunları ekledi:

"Ülkede yaşanan ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen meslek grubu basın oldu. Yerel medya kuruluşları var olma ve yaşam mücadelesi veriyor. Sağlıklı bir medyaya ulaşmak için ekonomik bağımsızlık kaçınılmazdır. Yerel medya, demokrasinin can suyudur. Yapılan düzenlemeler ve genelgeler ile yaygın basının can damarı olan yerel basın ayakta kalmakta zorlanıyor. Tasarruf tedbirleriyle yerel gazeteler hızla kapanıyor. Bu tedbirler acilen gözden geçirilmeli ve yerel medyaya daha fazla destek sunulmalıdır. Maalesef bugün gazetelerin kapandığı ve gazete emekçilerinin işsiz kaldığı bir günde, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlamak yerine, kutlayamamaya devam ediyoruz."

Batman Basın Derneği Cebrail Uyanık
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Kayıp Narin'in son sözü ortaya çıktı! İşte 43 dakikanın sırrı
Kayıp Narin'in son sözü ortaya çıktı! İşte 43 dakikanın sırrı
Erkılınç: İlanlardaki azalmaya el birliği ile çözüm bulmalıyız
Erkılınç: İlanlardaki azalmaya el birliği ile çözüm bulmalıyız