Advert

Tabip Odası Ergani için uyardı: Yeni doğan bebekler ölebilir!

Tabip Odası Ergani için uyardı: Yeni doğan bebekler ölebilir!
Bu içerik 2728 kez okundu.

Diyarbakır Tabip Odası, Ergani Devlet Hastanesi Yenidoğan Bakım Ünitesinin yaklaşık 5 ay boyunca tadilata gireceğini, bu bebeklerin nakil esnasında ölebileceği uyarısında bulundu.

Diyarbakır Tabip OdasıErgani Devlet Hastanesi Yenidoğan Bakım Ünitesinin yaklaşık 5 ay boyunca tadilata gireceğini açıkladı.

İlçede kuvöze uyumlu olmayan ambulansların yeni doğan bebeklerin transportu için uygun olmadığını hatırlatan Tabip Odası, açıklamasında kuvöze uyumlu olmayan ambulanslarla yapılacak yeni doğan transportları sırasındaki olası bebek ölümlerine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Ergani Devlet Hastanesi Yenidoğan Bakım Ünitesinin yaklaşık 5 (beş) ay boyunca tadilatta olacağı idarece planlanmıştır.

Bununla beraber, ilçede kuvöze uyumlu olmayan ambulansların yeni doğan bebeklerin transportu için uygun olmadığı da bilinen bir gerçektir.

‘İtibardan tasarruf edilmez’ diyerek gereksiz harcamalardan kaçınmayan iktidarın, tam teşekküllü ambulans tedarikinde tasarruf ettiği görülmektedir.

Bu nedenle, kuvöze uyumlu olmayan ambulanslarla yapılacak yeni doğan transportları sırasındaki olası bebek ölümlerine dikkat çekerek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtmek isteriz.

Ergani Bebek Ambulans

Şüphesiz sağlıktan tasarruf ölümü getirir.

Bu nedenle ilçeye kuvözlü ambulans tedarikinin sağlanması yönünde ilgili idareyi uyarır ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.”

Hastaneden Açıklama 

Ergani Devlet Hastanesi’nin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin kapanacağına dair çıkan haberler üzerine hastaneden açıklama yapıldı. Bu açıklamada, mevcut birinci basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesinin ikinci basamak olarak yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Yoğun bakım ünitesi güncelleniyor

Hastanenin mevcut birinci basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesinin, daha kapsamlı ve ileri teknolojiye sahip ikinci basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesine dönüştürülmesi planlanıyor. Bu proje, hasta sevklerini azaltmayı ve yoğun bakım hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor. Tadilat çalışmalarının peyderpey yapılacağı ve bunun sonucunda ünite hasta kabulüne devam edecektir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu
İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu
Gülben Ergen Diyarbakır’da ‘Narin Anaokulu’ açacak
Gülben Ergen Diyarbakır’da ‘Narin Anaokulu’ açacak