Advert

Diyarbakır Büyükşehir'den Çüngüş açıklaması! "İddialar asılsız"

Diyarbakır Büyükşehir'den Çüngüş açıklaması!
Bu içerik 807 kez okundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çüngüş ilçesinde içme suyu kesinti yapıldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Çüngüş’te yaşanan su kesintilerine dair açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, İlçede sadece arızalar nedeniyle su kesintisi yaşandığı ve ilçede 8 bin nüfusa yetecek kadar su temin edildiği bildirildi.

“8 BİN NÜFUSA YETECEK KADAR SU TEMİN ETMEKTEDİR”
DİSKİ’den yapılan açıklamada şu ifadelere verdi: “Bazı sosyal medya hesaplarında Çüngüş ilçesinde içme suyu kesintisi yaşandığına dair iddialar yer almıştır. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Çüngüş ilçesinde 8 bin nüfusa yetecek kadar saniyede 17 litre su temin etmektedir. İlçede sadece arızalar meydana geldiğinde su kesintileri yaşanmaktadır. Bugüne kadar kurumumuza Çüngüş ilçesinden arızalar dışında su sorunu yaşandığına dair herhangi bir ihbar ve şikayet iletilmemiştir.

ÇÜNGÜŞ İLÇESİNE ERGANİ’DEN TAKVİYE PERSONEL
DİSKİ yaz ayları ve içme suyu tüketiminin çok fazla olmasına rağmen büyük bir özveriyle bütün taleplere yetişmektedir. Çüngüş İlçesine Ergani'den yapılan takviye personel ile içme suyunun amaç dışı kullanılmasına karşı çalışmalar yapılmaktadır. Öte yandan ekiplerimiz Akustik Dinleme Cihazı ile fiziki kayıplarımızla mücadele yürütmektedir.

15 BİN HANEYE İÇME SUYU ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
DİSKİ, sorumlu olduğu 15 bin 272 kilometrekarelik alanda yer alan her haneye kesintisiz içme suyu sağlamak için çalışmalarına devam edecektir.”

KAYNAK: Haber Merkezi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sezgin Tanrıkulu'ndan Narin’in köyüne cesaret çağrısı
Sezgin Tanrıkulu'ndan Narin’in köyüne cesaret çağrısı
Narin amcası tarafından öldürülmüş olabilir...
Narin amcası tarafından öldürülmüş olabilir...