Advert

İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu

İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu
Bu içerik 5529 kez okundu.
8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayete kurban gittiği Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi Tavşantepe Köyü’nde imam gelmediği için ezan okunmadı, konusu Narin olan hutbeyi köylülerden biri okudu.

 Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Köyü’nde cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran’ın köyünde sessizlik hakim. Köyde görevli imam Cuma namazını kıldırmak için gelmedi, Cuma namazı için ezan okunmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı ve konusu Narin olan hutbeyi de köylülerden biri okudu.

15 kişiyle namaz kılındı

Ezan okunmadığı için köy camiinde sadece 15 kişi namaz kıldı. Bazı köylüler, Cuma namazını kılmak için yakın köylere gitti.

Diyanet’in hazırladığı hutbe

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı hutbe şöyle: "Ne hazindir ki her geçen gün, insani değerlerin ayaklar altına alındığı, masum çocukların acımasızca katledildiği, her türlü kötülüğün açıkça işlendiği bir zamanda yaşıyoruz. Kalpleri kararmış, vicdanları körelmiş zalimlerin kurbanı, nazik ve narin bedenler oluyor. Böylesine bir ortamda Sevgili Peygamber'imizin sadece mevlidini anmak ve hatırasını yâd etmekle ona karşı sorumluluğumuzu asla yerine getirmiş olamayız.

tavsantepe-imam212.jpg

Bugün bize düşen; Allah Resûlü’e hakkıyla tabi olmak, bizlere bıraktığı en büyük miras olan Kur’an-ı Kerim’e ve sünnetine sımsıkı sarılmaktır. Başka Narinler’in canice katledilmemesi, başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki masumların canlarına kıyılmaması için Peygamber'imizin güzel ahlakını ve çağlar üstü mesajlarını insanlıkla buluşturmaktır. Barış dini İslam’ın, hayat rehberi Kur’an-ı Kerim’in, rahmet peygamberi Hz. Muhammed Mustafa'nin, insanlığın sığınabileceği tek liman olduğunu ısrarla anlatmaktır. Dinimizi ve dini değerlerimizi değil, dindarlığımızı yeniden sorgulamaktır. O kutlu Nebî’nin sünnet-i seniyyesinin tüm insanlık için bir kurtuluş pusulası ve bir hayat kılavuzu olduğunu unutmamaktır. İşte o zaman dünyamızda zulüm ve haksızlıklar sona erecek, insanlar güven içinde kardeşçe bir arada yaşayacaktır. Kimse kimsenin canına, malına, namus ve iffetine zarar veremeyecek, masum canlar hayatlarının baharında solmayacaktır."

10 kişi tutuklu

Narin Güran cinayeti ile ilgili soruşturma dün tamamlandı. Gözaltına alınan 25 kişiden 10’u tutuklandı. Tutuklananlar arasında anne, ağabey ve amcalar da bulunuyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu
İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu
Gülben Ergen Diyarbakır’da ‘Narin Anaokulu’ açacak
Gülben Ergen Diyarbakır’da ‘Narin Anaokulu’ açacak