Advert

Erganili vatandaşlar: Ekmek mi yiyelim, makarna mı?

Erganili vatandaşlar: Ekmek mi yiyelim, makarna mı?
Bu içerik 299 kez okundu.

Ergani’de ekmeğin kilogram fiyatı 45 TL’ye yükselerek makarnadan daha pahalı duruma geldi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, son fiyat artışlarının özellikle kalabalık ailelerin bütçelerini zorlamaya başladığını belirterek, “Ekmek yerine makarna mı yiyelim?” diyerek zamlara tepki gösterdi.
Ergani’de ekmek fiyatlarına gelen son zamla beraber 400 gramlık bir ekmeğin fiyatı 18 TL'ye yükseldi. Böylelikle bir kilo ekmeğin fiyatı 45 TL’ye yükseldi.
Son zamlarla birlikte kilogram başına ekmek fiyatı makarna fiyatını geride bıraktı. Bir kilogram makarna fiyatı ortalama 40-41 lira olurken, vatndaşlar bu duruma tepki gösterdi.
EKMEK YERİNE MAKARNA MI YİYELİM?


Vatandaşlar, temel gıda maddesi olan ekmeği dahi almakta zorlandıklarını belirterek, bu durumda makarnanın daha çok tercih edileceğine vurgu yaptılar.
Birçok kişi, ekmek fiyatlarının bu denli artmasının ardından ekonomik olarak daha uygun olan makarnayı tercih etmeye başladı. Ekmek fiyatlarının makarnayı geçmesiyle birlikte, "Vatandaş ekmek yerine makarna yesin" esprileri yapmaya başladı.
EKMEK ZAMMI AİLE BÜTÇESİNİ ETKİLEDİ
Uzmanlar, un fiyatlarındaki artış ve enerji maliyetlerindeki yükselişin ekmek fiyatlarına doğrudan yansıdığını belirtiyor. Ancak dar gelirli vatandaşlar için bu durum ciddi bir sorun haline gelmiş durumda. Ekmek, sofraların vazgeçilmezi olarak bilinse de, son fiyat artışları, özellikle kalabalık ailelerin bütçelerini zorlamaya başladı.
Tüketiciler, ekmek fiyatlarının daha makul seviyelere çekilmesini talep ederken, yetkililerin bu konuda acil çözümü bekleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu
İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu
Gülben Ergen Diyarbakır’da ‘Narin Anaokulu’ açacak
Gülben Ergen Diyarbakır’da ‘Narin Anaokulu’ açacak