Advert

Ergani'de tarih kültür ve gastronomi şöleni

Ergani'de tarih kültür ve gastronomi şöleni
Bu içerik 733 kez okundu.

Tarihin sıfır noktasında, hilar tarih kültür gastronomi şöleni
Ergani Belediyesi tarafından, İnsanlık tarihinin başlangıcı olan ve gastronominin de dünyaya ilk yayıldığı yer olan Hilar Mağaralarında şölen düzenlendi.
Ergani Belediyesi tarafından iki gün boyunca sürecek olan, 'Hilar Tarih, Kültür ve Gastronomi' Şöleni başladı. Tüm halkın davet edildiği şölenin ilk gününde, ilçenin tarihi ve kültürel alanlarıyla ilgili sinevizyon gösterimi, Hilar Mağaraları Çayönü kazı alanı gezisi ve panel düzenlendi.
Hillar (Çay önünde) yapılan Şölene, DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, EĞİTİM-SEN 3 Nolu Şube Başkanı Serdar Kaya, Diyarbakır Baro Başkanı Abdulkadir Güleç, Yenişehir Belediye Eş Başkanları Mehmet Ergün, Safiye Akdağ, Ergani Belediye Eş Başkanları, Birsen Azak Bayar ve Şiyar Güldiken ile yüzlerce yurttaş katıldı.
EŞ BAŞKANLAR TEŞEKKÜR ETTİ 
Belediye Eş Başkanları, Birsen Azak Bayar ve Şiyar Güldiken, "Kayyumlardan sonra halkın iradesiyle böylesi bir şöleni düzenlediğimiz için çok heyecanlı ve mutluyuz. Bu tarihsel programın tek başına belediye çalışmalarına büyük bir katkı sunacak. Şölene katılan herkese teşekkür ederiz" dediler.
"BİZ GÜCÜMÜZÜ TARİHİMİZDEN ALIYORUZ"
Ardından konuşan Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, "Kültürümüz ve dilimiz üzerinde bir zulüm var. Tarih buradan başlamış. Biz tarihimizden gücümüzü alıyoruz ve bu tarihten aldığımız güçle hizmetlerimizi yapıyoruz. Böylesi bir çalışmaya imza atan Ergani Belediyemize çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
GASTRONOMİ BURADAN DÜNYAYA YAYILDI 
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, "Burası Hilar, tarımın ve hayvanın ilk evcilleştiği yer. Buda şu demek, insanlar ilk olarak dışarıda topladıkları ürünleri getirip evinde pişirmişler. Bu yüzden Ergani gastronomide dünyanın ilk ve önemli merkezlerindendir. Yani gastronomi dediğimiz ilk buralardan dünyaya yayılmış. Böylesi önemli bir programın burada düzenlenmesi çok önemlidir. Belediye ve eş başkanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.


TARİHİ GEZİ 
Konuşmaların ardından, Hilar Mağaraları Çayönü kazı alanı gezisi düzenlendi. Gezinin ardından, panelist Mekiye Ormancı ve Abdulhalim Biçer operatörlüğünü Özcan Ateş’in yaptığı “Kültürel Soykırım” konulu panel ile son buldu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Selahattin Demirtaş'tan
Selahattin Demirtaş'tan "tokalaşma" açıklaması
Yol Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
Yol Yapım Çalışmaları Devam Ediyor