Advert

MHP’li Kürtler’den Bahçeliye tam destek!

MHP’li Kürtler’den Bahçeliye tam destek!
Bu içerik 27 kez okundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan’a yaptığı ‘Meclis çağrısının’ yankıları devam ederken, başta Diyarbakır ve bölge il başkanlarından destek açıklaması geldi.
Salı günü partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun” diyerek, Abdullah Öcalan’a bir kez daha çağrıda bulundu.
“Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” diyen Bahçeli, “Umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın” ifadelerini kullandı.
Türkiye, 3 gündür MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan çıkışını konuşuyor. MHP liderinin çıkışına AK Parti, CHP, DEM Parti, Gelecek Partisi destek açıklamasında bulunurken, Zafer Partisi’nden tepki geldi.
MHP’li Kürtler ne dedi?
Bahçeli’nin Öcalan çıkışını başta Diyarbakır olmak üzere bölgedeki MHP’li İl Başkanlarına sorduk. MHP’li başkanlardan liderlerine tam destek geldi.
MHP Şırnak İl Başkanı Koçero Saluci liderlerinin yapmış olduğu açıklamalara sonuna kadar destek verdiklerini söyledi.
Bu el siyaseten atılmadı’
Saluci şöyle konuştu, “Liderimiz kimsenin cesaret edemediği bir adım attı. Umarım bu adımı boşa çıkarmazlar. Bu el siyaseten atılmamış. Bu ülkede terör sorununu kökten çözecek açıklama yapmıştır. Genel başkanımıza bağlıyız. Sonsuza kadar genel başkanımızın sözlerinin arkasında ve yanındayız. Devletime ve Genel başkanıma sonsuza kadar bağlıyım. Genel Başkanımın kararlarına saygılıyım” ifadelerini kullandı.
‘Sonuna kadar arkasındayız’
Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tüm açıklamalarının arkasında olduklarını ifade eden MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan ise, “Genel başkanımızın sözlerinin arkasındayız. Genel başkanımızın çağrıları çok kıymetlidir. Bu tarihi adımların hayat bulması için bizlere ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda genel başkanımızın her daim sözlerinin arkasında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
‘Destekliyoruz’
MHP Bingöl İl Başkanı Osman Zeki Baran’da Genel başkanlarının yapmış olduğu bütün açıklamalarının arkasında olduklarını söyledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Telefon direğini yaktılar
Telefon direğini yaktılar
Selahattin Demirtaş'tan
Selahattin Demirtaş'tan "tokalaşma" açıklaması