Advert

Sağır ve dilsizlerin dedikodu cinayetinde karar çıktı

Diyarbakırç™da geçtiğimiz yıl sağır ve dilsiz öğrenciler arasında kız meselesi yüzünden Engin Selçukç™un ölümüyle sonuçlanan kavgada, 2 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, tercüman aracılığıyla yürüttüğü davada sanıkların sağır ve dilsiz ve

Sağır ve dilsizlerin dedikodu cinayetinde karar çıktı
Bu içerik 3445 kez okundu.

Mahkemeden, sağır ve dilsiz indirimi!

Haber Türk’ün haberine göre Diyarbakır’da 2010 yılında sağır ve dilsiz olan 18 yaşındaki Engin Selçuk, okuduğu lisede arkadaşı C.D.’ye (Ceylan Demir) aşık oldu. E.S. ile C.D. bir süre sonra sevgili oldu.

LiSE ARKADAŞINI BIÇAKLADI

Ailelerinde onayı ile gençler görüşürken, Engin Selçuk ile aynı mahallede ikamet eden sağır dilsiz arkadaşları Ö.E. (Ömer Elhaman) ile C.D. arasında ilişkileri olduğu yönünde lisede dedikodu çıktı. Çıkan dedikodular üzerine 21 Haziran 2011’de iddialara göre Ö.E. arkadaşları A.M. ve M.Y. yanına alarak C.D.’nin evine gitti. Ö.E, kapıyı çalarak C.D. ile görüştü. Ö.E., A.M., M.Y. aynı lisede arkadaşları olan C.D. ile tartışmaya başladı. Bu sırada C.D.’nin evinde bulunan Engin Selçuk dışarıya çıkarak tartışmaya katıldı. iddialara göre, bıçaklı sopalı kavgaya dönüşen olayda Ö.E., elindeki bıçağı arkadaşı Engin Selçuk’u kalbine sapladı. Engin Selçuk hastaneye kaldırılamadan olay yerinde hayatını kaybederken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Ö.E., A.M. ile M.Y. hakkında TCK’nın 81. maddesi uyarınca müebbet hapis istemiyle dava açtı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ö.E., A.M. ve M.Y. ile avukatları hazır bulundu. Sanıklar tercüman aracılığıyla iddiaları reddederek beraatları istedi.

Duruşmada mahkeme heyetinden söz alarak savunma yapan sanık avukatlarından Süleyman Elhakan, sanıklar ve tanıkların sağır ve dilsiz oldukları için kendilerini tam olarak ifade edemediklerini için yargılamanın sağlıksız olduğunu ileri sürdü.

MAHKEMEDEN SAĞIR VE DiLSiZ iNDiRiMi

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanık Ö.E. ile A.M.’nin “kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıkların sağır ve dilsiz oldukları gerekçesiyle TCK’nın 33. Maddesi uyarınca önce 14’er yıla indirdiği cezayı, sanıkların duruşmalardaki iyi halleri ve sabıkasız oluşları göz önünde bulundurularak 11’er yıla indirdi.

Tutuklu sanık M.Y.’nin ise, üzerine atılı suçun sabit olmadığı için mahkeme beraatına hükmetti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi