Advert

Belediyeden Sosyal Sorumluluk Projesi

Daha önce HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonunun Bilboard projelerine ve çœKısırlaştır Aşılat Ve Yaşatç Kampanyalarına destek vererek Güneydoğuda ilklere imza Atan Ergani Belediyesi sokak köpeklerini unutmadı.

Belediyeden Sosyal Sorumluluk Projesi
Bu içerik 3406 kez okundu.

Geçtiğimiz hafta HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu ile yapılan görüşmeler sonucu ortaklaşa yapılabilecek projeleri göz önünde bulunduran Temizlik işleri müdürü Bekir Kaymaz, şuan için en çok gerekli olduğunu dile getirdiği “Geçici Barınma ve Beslenme Odağı” projesini biran önce gündeme getirmek için konu ile ilgili çalışmaları inceledi.

incelemeler sonucu karar kılınan “Kışın yağmurdan, yazın güneşten korunmaları için “Sundurma ve Besleme yeri” başlıklı Genç HAYTAP projesini Belediye Başkanı Fesih Yalçın’ a anlattı. Projeye onay veren Başkan Yalçın, “HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu gibi görevinde başarılı, saha çalışmalarında sürekli alkış alan, genç ve dinamik fikirlere açık, güçlü ve akıllı kadrosuyla Türkiye’de ciddi anlamda Farkındalık yaratan bir STK’nın tüm projelerine belediye olarak destek vereceğiz” diye konuştu. Proje uygulaması tamamlanan; Ergani Belediyesi ve HAYTAP işbirliği ile yapılan “Geçici Barınma ve Besleme Odağı”, üç sundurmadan meydana gelen ebat olarak 2- 3 metre boyutundaki sahipsiz hayvanların içine sığabilecekleri, yemek ve su ihtiyaçlarını giderebilecekleri odaklardan oluşuyor. Dicle yolu üzeri Toki mevki arka tarafında Ergani Belediyesi Temizlik işleri tarafından geçici çöp sahası olarak kullanılan yere inşa edilen odaklar iç dekorasyon ve çevre düzenlemesinden sonra sokak hayvanları için uygun ortam olacak. Temizlik işleri müdürü Bekir Kaymaz, “Sokak hayvanlarına duyarlı, gerçek bir belediyecilik anlayışı içinde ve yasalar doğrultusunda işini bilen STK’larla çalışmak gerçekten onur verici. Daha önceki kısırlaştırma çalışmalarımızla sokak hayvanları konusunda 2007 tarihi ve öncesindeki olumsuzlukları unutmadık, Daha güzel bir Ergani için elimizden geleni yapacağız. Böyle ciddi girişimleri atmamızda sürekli yanımızda olan ve Projelerini bizlerle paylaşan HAYTAP a çok teşekkür ederiz’’ diyerek çalışmalara devam edeceklerini söyledi. HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Genç Grup Koordinatörü Fırat Özgül; “Böylesine işini en doğru şekilde yapan ve yaptığı çalışmalarda halkın gözbebeği olan Ergani Belediyesiyle ortak yürüttüğümüz bütün çalışmalar gerek Federasyon temsilcilerimiz gerekse sosyal paylaşım sitelerinde sürekli ilgi odağı haline gelmiştir. Bu ve buna benzer gerek doğa gerek hayvan gerekse kadın ve insan hakları konusunda belediyelerin verdiği destek bizleri ciddi anlamda sevindiren olumlu gelişmelerdir. Şuanda Türkiye’nin en ücra köşelerinde aldığımız katliam haberleri doğrultusunda gerek federasyonumuz gerekse Orman Su işleri Müdürlükleri yerel yönetimlere, çözümün öldürmek olmadığını, yaşatmak olduğunu ve kısırlaştırmanın popülasyon dengesi için gerekli olduğunu bildirirken Ergani belediyesinin böyle bir projeye ortak olması bizi çok sevindirmiştir” şeklinde konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi