Advert

Sendikal Gerilim!

Ergani Devlet Hastanesinde faaliyet yürüten KESKç™e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ile Memur Senç™e bağlı Sağlık- Sen arasında karşılıklı çœdarp ve tehditç iddialarıyla başlayan gerilim had safhaya ulaştı. SES ilçe temsilciliği, Sağlık Sen yönet

Sendikal Gerilim!
Bu içerik 3592 kez okundu.

 

“iKNA ODALARI” iDDiASI

            Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ergani Temsilciliği, Ergani Devlet Hastanesinde sendikal faaliyetler çerçevesinde ikna odaları oluşturularak tayin tehdidi ile birçok personelin ikna edilmeye çalışılarak Sağlık Sen’e geçilmesi yönünde çalışmalar yürütüldüğünü iddia etti. Bu konuda hastane yönetimi ile görüşmek istediklerinde ilçe Temsilcisi Deniz Akdağ’ın hastane yöneticisi tarafından darp edildiğini ifade eden SES Ergani Temsilciliği, konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Hastane önünde basın açıklaması gerçekleştiren Sağlık Emekçileri Sendikasına, SES Diyarbakır Şubesi ve BDP ilçe yönetimi destek verdi. Hastane binası önünde toplanan kalabalık gurup adına basın açıklamasını okuyan SES Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyesi Şiyar Gültekin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “28 Şubat sürecinin en büyük ayıplarından biri olan kapalı kadınların başlarını açmaya zorlandığı ikna odalarının bir benzeri Ergani Devlet Hastanesinde yaşanmaktadır. Sendikamıza üye olan personeller, idareciler tarafından odalarına çağırılarak, “senin tayinin bizim elimizde, bize üye olmazsan tayin olamazsınız. Yetkili sendikanın bizim sendika olduğundan haberiniz olsun. Bizim sendikaya üye olursanız sizi rahat yerlere veririz, istediğiniz yerlerde çalıştırırız” gibi telkin ve tehditlerle karşı karşıya kalmaktadır” diye konuştu. Hastanedeki çalışma sistemini de eleştiren Gültekin: “Hastanedeki Sağlık-Sen temsilcileri rahat yerlere verilerek, mesai saatleri içinde kendi işlerinden çok sendikaya çalışmaktadır. Kadrosu Ergani 1-nolu 112 istasyonunda sürücü A.T.T olan Abdulkadir Yıldızhan, Diyarbakır geneli istasyonlarımızda sürücü sıkıntısı olmasına rağmen hastanemize geçici görevle Ergani devlet hastanesine gönderilmiştir. Ancak ne hikmetse bu kişi acilde ve hastanemizde sağlık personeli eksikliği olduğu halde, satın alma biriminde çalışıyor gösterilip sendika formalarıyla hastanede dolaşmaktadır” dedi.

Ergani Devlet Hastanesi yönetiminin bu tür olaylara sessiz kaldığını ifade eden Gültekin, Sendikaların tayin yapmak, rahat yerde çalıştırılmak, müdür olmak için olmadığını, Sendikaların ilkeleri çerçevesinde onurlu duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

KARŞILIKLI DARP iDDiALARI

            SES ilçe temsilciliğinin, Deniz Akdağ’ın Hastane Yöneticisi Mikail Yetmiş tarafından darp edildiği yönündeki iddialarının ardından başka bir darp iddiası gündeme getiren Sağlık Sen ilçe temsilcisi Mahmut Karakuş, kendi üyelerinden Merve Karakaş’ın SES temsilcisi Deniz Akdağ tarafından tehdit edildiğini öne sürerek konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını duyurdu. Sağlık Sen ilçe temsilciliğinin konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Ergani Devlet Hastanesi Acil Servis Biriminde görev yapan üyemiz Merve Karakaş, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde ATT olarak görev yapan SES Ergani ilçe Temsilcisi Deniz Akdağ tarafından 11.04.2013 günü 15:10 sıralarında Acil Servis hemşire dinlenme odasında iken “senin ruhunu alırım, dikkatli ol” denilerek tehdit edilmiştir. Tehdit hadisesinin ardından Sağlık-Sen Avukatı Mehmet Tuna Kaya tarafından üyemiz Merve Karakaş adına Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2013/844 dosya numarasıyla suç duyurusunda bulunulmuştur. Söz konusu vahim olay ve tehdit hadisesini, her kimden her kime karşı yapılırsa yapılsın Sağlık-Sen Ergani ilçe Temsilciliği olarak esefle kınadığımızı belirtmek isteriz. Bununla birlikte SES Ergani ilçe Temsilciliği’nin yaptığı basın açıklamasında üyemiz Merve Karakaş’ a yapılan tehdit hadisesinden söz etmemesi bu sendika ve temsilcilerinin demokratlıklarının, adilliklerinin ve dürüstlüklerinin de sözde olduğunun en bariz kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi