Advert

TABUR TAŞINDI

Ergani ilçesi Dicle yolu üzerinde bulunan 16. Zırhlı Komutanlığına bağlı komando taburu, Devegeçidi Tugay Komutanlığına taşındı.

TABUR TAŞINDI
Bu içerik 4313 kez okundu.

 

1985 yılında Ergani Dicle yolu üzerinde konuşlandırılan komando taburunun 400 personel ve zırhlı ekipmanları ile birlikte bağlı bulunduğu Devegeçidi Tugayına çekilmesinin ardından boşalan garnizona ilçe Jandarma Bölük Komutanlığı taşındı. Aylar öncesinden geri çekilme hazırlıkları yürütülen komando taburunun bulunduğu garnizonun boşaltılacağı söylentileri üzerine tabur civarındaki arsaların fiyatları bir anda yükselişe geçti.

ARAZi SAHiPLERi UMUTLANDI

Arsa fiyatları anlamında ilçenin en kıymetli bölgesinde bulunan Komando taburunun ilçeden kaldırılacağının duyulmasının ardından arazi fiyatları bir anda fırlayan Dicle yolu üzerinde bulunan tabur civarında fiyatlar daha fazla yükselmeden arsa almak isteyen vatandaşların umudu, boşalan garnizona ilçe Jandarma Komutanlığının taşınmasıyla son buldu. Öte yandan ilçe merkezinde bulunan ilçe Jandarma Bölük Komutanlığının boşaltılan tabura taşınmasının ardından, ilçe merkezindeki garnizonun ise Jandarma Genel Komutanlığı tarafından özel bir inşaat firmasına satıldığı söylentileri çıktı. Konuya ilişkin askeri kaynaklardan herhangi bir açıklama yapılmazken, konuyu değerlendiren ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, ilçe merkezinde bulunan Jandarma Komutanlığına bağlı askeri garnizonun herhangi bir firmaya satışının söz konusu olmadığını söyledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!