Advert

Kaymakam 23 Nisanç™da 12 bin öğrenciye bayram yaşattı

Diyarbakır Dicle ilçe Kaymakamı A‡ağlayan Kaya, ikili ilişkilerini kullanarak firmalardan topladığı kıyafetleri 23 Nisan Ulusal A‡ocuk Bayramı öncesi 12 bin öğrenciye dağıttı.

Kaymakam 23 Nisanç™da 12 bin öğrenciye bayram yaşattı
Bu içerik 3316 kez okundu.

Erken yaşta evliliğe savaş açıp, berdel ve başlık parası karşılığında zorla evlendirilmek istenen 12 ile 16 yaş arası 8 kız çocuğu kurtaran Diyarbakır’ın Dicle ilçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, 12 bin öğrenciye bayram yaşattı. idealist kaymakam, eğitim-öğretimde kıyafet serbestliği sonrası ziyaret ettiği köy okullarındaki öğrencilerin üzerinde yırtık ve eski kıyafet fark etti. Tanıdığı iş adamlarıyla temasa geçen Kaya, öğrenciler için giyim talebinde bulundu.  Kamyonlarla ilçeye gönderilen 500 bin TL değerindeki kıyafetler ayrıştırılarak 23 Nisan Ulusal Çocuk Bayramı öncesi ‘Tüm Öğrencilerimizi Giydiriyoruz’ kampanyası kapsamında 12 bin öğrenciye dağıtıldı.
HALKTA YARARLANACAK
Kıyafet kampanyasına destek veren firmalara teşekkür eden Dicle ilçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, “ilçemiz köy ve mezralarında toplam 12 bin öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bu kapsamda giyim firmalarıyla yapılan görüşme neticesinde piyasa değeri 500 bin TL olan giyim malzemeleri, devlet kaynakları kullanılmadan ve ailelerin ekonomik durumlarına bakılmaksızın dağıtıldı. Bu giyim kampanyası daha da genişleterek tüm halkımıza yapılması için kampanya genişleterek devam edilecektir” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi