Advert

VALi TOPRAKç™TAN ERGANiç™YE AA‡IK A‡EK

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ergani ilçesine bağlı köyleri ve mezraları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Yapımı devam eden Aşağı Bitikçi Köyündeki 8 derslikli ilköğretim Okulunun inşaatını da inceleyen Vali Toprak, Erganiç™de bu yıl programa alınm

VALi TOPRAKç™TAN ERGANiç™YE AA‡IK A‡EK
Bu içerik 3303 kez okundu.

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ın köy ziyaretleri ve incelemelerine, Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, il Özel idaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol ve diğer yetkililer eşlik etti. Vali Mustafa Toprak, Urfa Yolu üzerindeki Demirli Köyü ile incehıdır Köyü arasındaki 23 kilometrelik köy yolunu inceledikten sonra Aşağı Bitikçi Köyünde inşaatı devam eden 8 derslikli ilköğretim Okulunu ziyaret etti. 8 derslikli ilköğretim Okulunun inşattı hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Toprak, inşaatta görmüş olduğu eksikliklerin giderilmesi ve inşaatın belirtilen sürede bitip hizmete açılmasını konusunda talimat verdi.

“GÜZEL iŞLER YAPILMIŞ”

Geçen yıl yapımı tamamlanan köy yollarının başarılı bir şekilde yapıldığının altını çizen Vali Toprak, Kaymakam Erdinç Yılmaz’a çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirterek; “2012 yılı içerisinde Ergani ilçemizde yapılan asfalt ve stabilize yol çalışmaları ve içme suyu geliştirme ve tesis yapımları güzel olmuş. Demek ki disiplinli ve güzel çalışmalar yapılınca sonuçları da memnun edici oluyor” diyerek teşekkür etti. Demirli köyü ile Ergani arasındaki 50 kilometrelik yol güzergâhı üzerindeki köyleri ziyaret ettikten sonra Bereketli köyü ile Han Köyü arasındaki 22 Kilometrelik köy yolunu inceleyen Vali Toprak, köy yolları hakkında genel bir değerlendirme yaparak; “Bütün köylerimizin yollarını yapmaya ve içme suyu sıkıntılarını gidermeye devam edeceğiz. Onun için bize kaynaklarını gönderen Bakanlığımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz” dedi. Demirli Köyü ile incehıdır Köyü arasındaki 23 kilometrelik köy yolunun bakımı için 750 Bin TL’lik bir bütçe ayrıldığını ifade eden Toprak; “incehıdır Köyü ile Ergani ilçesi arasındaki 29 Kilometrelik köy yolunun bazı yerlerini 1. Kat ve 2. Kat asfalt ve yama ile bazı yerlerde de yol kenarlarında aşınma olmuş olan yerlerde kısmi çalışmaları yapacağız. Bu çalışmaların parasal kaynağını da Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın Maliye Bakanlığından gönderdiği kaynaklardan karşılayacağız” dedi. Vali Toprak, Bereketli köyü ile Han Köyü arasındaki 22 Kilometrelik köy yolundaki meydana gelen çökmelerin giderilmesi konusunda incelenip gereken çalışmalar hakkında bir rapor hazırlanması ve maliyetinin hazırlanması konusunda talimat vererek kaynağın ilçe Kaymakamlığına hemen aktarılmasını söyledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!