Advert

TMO Randevulu sistemle alım yapacak

TMO bu yıldan başlamak üzere hububat alım işinde randevulu sisteme geçiyor. Aœreticiler, ürünlerini bu sisteme göre verebilecekler.

TMO Randevulu sistemle alım yapacak
Bu içerik 3367 kez okundu.
Konu ile ilgili olarak Ergani Ziraat Oda Başkanı izzet Güzel tarafından bir açıklama yayınlandı. Yayınlanan açıklama da sistemin çalışması anlatıldı ve çiftçilerin uyması gereken bazı kurallar aktarıldı. Açıklamada, "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2013-2014 hububat alım kampanyasında üreticilerden alım yaparken randevu sistemini kullanacak. Üreticilerin mağdur olmaması için randevu.tmo.gov.tr adlı internet sitesinden ya da TMO'ya giderek randevu almaları gerekiyor."bilgilerine yer verildi.
işte sistemin çalışma esasları: Hububat (buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf) alımları randevulu olarak yapılacaktır. Randevular, internet üzerinden www.tmo.gov.trveya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi TMO şube müdürlükleri ile ajans amirliklerinden yine internet üzerinden alınabilecektir. Randevular taahhütlü alımlara başlama tarihinden itibaren alınabilecektir. Üreticilerin, randevu almadan önce ÇKS bilgilerini mutlaka güncellemeleri gerekmektedir.
 Üreticiler, en fazla ÇKS'deki üretim miktarı kadar randevu alabileceklerdir.
Pazar günleri alım yapılmayacağından Pazar günü için randevu verilmeyecektir.
Randevu alma işlemi; gerçek kişiler için T.C. Kimlik Numarası, tüzel kişiler için Vergi Numarası ile yapılacaktır. Üreticiler asgari 5 ton için randevu alabilecektir. ÇKS'de kayıtlı üretim miktarı 5 tonun altındakilere bir kez randevu verilecektir. Randevular, randevu tarihinden bir gün önce saat 18:00'a kadar iptal edilebilecektir. Üreticiler almış oldukları randevularını iptal etmeden iki kez, tüccar ve şirketler ise bir kez gelmemeleri durumunda; sistemden bir daha randevu almayacak ve TMO işyerlerine ürün satamayacaklardır.
Randevu alarak ürünlerini teslim etmek isteyenler, randevu tarihinde, en geç saat 14:00'a kadar işyeri önünde hazır bulunacaklardır. ileri tarihler için herhangi bir süre sınırlaması olmadan randevu alınabilecektir. Alınan randevu başka bir kişi için kullanılamayacaktır. Randevu alımı sırasında telefon numarasının yazılmasına özen gösterilecektir. Banka kartı olanların alım işlemleri daha kısa sürede tamamlanacağından, anlaşmalı bankalardan alınacak ''Banka Kartı'' ile işyerlerine gelinmesi işlemlerinizi kolaylaştıracaktır. Emanet alımlar tüm kesimlerden (üretici, kooperatif, sanayici, tüccar vb.)randevulu olarak yapılacaktır. Emanet alımlar için en son 30 Ağustos 2013 tarihine kadar randevu verilecektir."
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi