Advert

çœMERKEZi SiSTEM REHAVET GETiRDiç

Erganiç™de camilerde merkezi Ezan sisteminin kaldırılmasının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen bazı camilerde ehil olmayan kişilerce Ezan okunması tepki çekti.

çœMERKEZi SiSTEM REHAVET GETiRDiç
Bu içerik 3177 kez okundu.

Yaklaşık 2 yıl önce ilçe Müftülüğünce merkezi Ezan sisteminin kaldırılmasıyla birlikte her bir din görevlisinin, görevli oldukları ibadethanede ezan okuması talimatına rağmen buna uymayan bazı din görevlilerinin Ezanı cemaate okutmaları vatandaşların tepkisine neden oldu. Ezan konusunda ehil olmayan kişilerce okunan ezanın kulağa itici geldiğini savunan vatandaşlar, ilçe Müftülüğünün bu soruna biran önce bir çözüm bulması gerektiğini belirttiler. Öte yandan merkeze bağlı köy camilerinde görevli bazı din görevlilerinin de mesaiye gitmedikleri iddia edildi. 

MÜFTÜLÜK; “GEREĞiNi YAPACAĞIZ”

            Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Ergani ilçe Müftü Vekili Ahmet Uluç, daha önce merkezi sistemle okutulan Ezan’ın bazı din görevlilerinde rehavete neden olduğunu vurgulayarak, vatandaşların bu yöndeki eleştirilerinin haklı olduğunu belirtti. ilçe merkezinde 30 adet müstakil ibadethane bulunduğunu belirten Müftü Vekili Uluç, “Camilerimizin birçoğunda imam ve müezzin mevcut ancak; yarıya yakın sayıda camide müezzin sıkıntısı var. Eksik personel sorununun giderilmesi ve Ezanları ehil kişilerin okuması noktasında çalışıyoruz. Personelimiz zaruri bir durum olmadıkça müezzin olmasızın ezanları kendileri okumak durumundadırlar. Şu bir gerçek ki, yıllardır uygulanan merkezi ezan sistemi bazı din görevlilerimizi rehavete düşürmüş, tembelleştirmiştir. Eskiden minarelere çıkılırdı, merkezi sistemle birlikte minareler maalesef boş kaldı. Minarelerimizi yeniden hoş bir seda ile doldurmak istiyoruz. Ancak bazı arkadaşlarımızın ses veya makam konusunda yetersizliği vardır. Biz bunun için kurum olarak zaman zaman hizmet içi kurslar düzenlemekteyiz. Ezanı aslına göre doğru makamda okumak insanda hoş bir seda bırakır, kötü bir ses ve makamsız bir Ezan ise kötü bir seda bırakır. Dolaysıyla bunlara azami dikkat göstermek gerekmektedir. ilçe müftülüğü olarak vatandaşlarımızdan gelen bu şikâyeti değerlendirerek din görevlisi arkadaşlarımızın Ezanı usulüne göre okunmasını sağlamak noktasında çalışma yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi