Advert

'Erkekler kısırlığı kabullenmek istemiyor'

Ergani ilçesinde "Tüp bebekte güncel tedaviler" konulu panelde konuşan Yrd. Doç. Dr Hakan A‡oksüer, kısırlık tedavisinin hastaya özgün olması gerektiğini belirtti.

'Erkekler kısırlığı kabullenmek istemiyor'
Bu içerik 3353 kez okundu.

Ergani Belediyesi bünyesinde çalışmalarını yürüten Selis Kadın Merkezi ile Diyarbakır Veni Vidi Tüp Bebek Merkezi, "Tüp bebekte güncel tedaviler" konulu panel düzenledi. Ergani Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele, Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Ergani Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Azak'ın yanı sıra yüzlerce kadın katıldı. Panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Hakan Çoksüer, anne ve baba adaylarına tüp bebek yöntemleri ile ilgili bilgi verdi. Çoksüer, kısırlık tedavisinin hastaya özgün olması gerektiğini ifade ederek, "Kısırlığın yüzde 70 - yüzde 65 oranında kadından, yüzde 30- 35 oranın da ise erkekten kaynaklanıyor. Erkekler bunu kabullenmek istemiyor. Hastalar tüp bebek için başvuru yaparken mutlaka ikisinin de gelmesi gerekiyor. Kısırlıkta tedavi sadece çeşitli haplarla, global ilaçlarla tedavi edilmesi yeterli değil. Doğru da değildir. Her hastanın bir tedavi yöntemi vardır" dedi.

Tüp bebek yönteminin dini açıdan alimlere danışılarak uygulandığını söyleyen Çoksüer, tüp bebek tedavisinde dini açıdan hiç kimsenin kaygısının olmaması gerektiğini belirterek, "Akupunktur nedir? Akupunkturla hangi hastalıklar tedavi edilebilir? iyileşme ne kadar başarılı olur?" sorularını cevaplandırdı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi