Advert

Buğday Pazarında Hububat Alımları Başladı

Bölgenin en büyük hububat alım merkezi konumunda bulunan yeni buğday pazarında yeni hasat dönemiyle birlikte hububat alımlarına başlandı.

Buğday Pazarında Hububat Alımları Başladı
Bu içerik 3700 kez okundu.
21 bin 500 metre kare kapalı alanda günde yaklaşık 500 ton civarında hububat sirkülâsyonu yapılan yeni buğday pazarında 2013 hasat mevsimin açılmasıyla birlikte başlayan hububat alımlarındaki fiyatlar çiftçinin yüzünü güldürdü. 
Yeni buğday pazarında ürün alma noktasında bekleme olmaksızın herhangi bir sıkıntının olmadığını belirten buğday pazarı esnafı, hububat alım fiyatlarının bir önceki yıla göre çiftçilere avantaj teşkil ettiği ifade ettiler. Bu yılki rekoltenin yüksek oluşu nedeniyle gerek çiftçinin gerekse esnafın yüzünün güldüğünü belirten buğday pazarı esnaflarından Şaban Çetin, sert buğday'ın 70 kuruş, yumuşak buğday'ın 650 kuruş, arpa'nın 590 kuruş, mercimek'in ise 1.25 kuruştan alındığını söyledi. Yeni buğday pazarındaki fiyatların çiftçiler için cazip olduğunu vurgulayan Çetin, "Buğday pazarındaki fiyatlarda kesinti yapılmadığı için ofise göre çiftçiler açısından daha avantaj teşkil ediyor. Buraya ürünlerini getiren çitçilerimiz beklemeden ve herhangi bir kesintiye uğramadan rahat bir şekilde ürünlerini satabiliyorlar" dedi.  Yeni buğday pazarında kantarda bekleme durumu olmaksızın ulaşımı kolay, geniş ve ferah bir ortamda rahat bir şekilde çalışma olanağı bulduklarını ifade eden buğday pazarı esnaflarından Reşit Polat ise, gerek çiftçilerin gerekse ilçe dışından gelen misafirlerinin buradan memnun bir şekilde ayrıldıklarını belirterek; hem mekân anlamında hem de ürün verimi açısından bu yıl çiftinin yüzünün güldüğünü vurguladı. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi