Advert

Güneydoğu'da seçim çekişmesi

A‡özüm süreci yerelde AK Parti'ye kazanım getireceği tahmin ediliyor. Mahalli seçimlere ilişkin yapılan araştırmada, Güneydoğu'da BDP-AK Parti bir çok ilde başabaş giderken, MHP ve CHP hiç yok gibi görünüyor.

Güneydoğu'da seçim çekişmesi
Bu içerik 3396 kez okundu.

Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlere 8 aydan az bir süre kala seçim anketleri de tavan yapmaya başladı. Bir araştırma şirketinin yaptığı ankete göre ülke genelinde AK Parti önemli bir farkla birinci olurken, Güneydoğuda ise AK Parti ve BDP arasında çekişme dikkat çekiyor. Diyarbakır'da BDP düşüş yaşasa da yüzde 51 gibi önemli bir oranla birinci parti konumunu sürdürüyor.

BÖLGEDE iKi PARTiLi YARIŞA DEVAM

Mahalli idareler seçimlerine yönelik süre her geçen gün biraz daha daralırken, araştırma şirketleri seçim anketlerine hız verdi. Yapılan anketlerde AK Parti ülke genelinde önemli bir farkla birinci parti konumunda yer alırken, bölgede ise iki partili çekişme devam ediyor. Uzun bir aradan beri hem genel hem de yerel seçimlerde bölgede silinmiş olan CHP ve MHP yapılan son anketlerde de toplamda yüzde 10 oranına ulaşamazken, son 10 yıldaki seçimlerde birbirleriyle çekişen AK Parti ve BDP arasındaki çekişme yine dikkat çekiyor.

ÜLKE GENELiNDE AK PARTi AÇIK ARA

Objective Research Center'ın Temmuz 2013 yerel seçim anket sonuçları açıklandı. 81 ilde yapılan ankette AK Parti yüzde 41,5 oy oranı ile ilk sırada yer aldı. ikinci sırada yüzde 33,0 oy oranıyla CHP var. CHP'yi yüzde 15,9 oy oranıyla MHP takip ediyor. BDP ise yüzde 5,6 oy oranıyla 4. sırada. 81 ilde yapılan anket, 63750 denekle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.

G.DOĞU'DA 7-4 BDP ÖNDE BULUNUYOR

Güneydoğu'daki 10 ilde BDP ve AK Parti çekişmesi var.  4 ilde AK Parti, 7 ilde ise BDP birinci parti. Doğu ve Güneydoğu'nun tamamında ise AK Parti birinci parti olurken, BDP ikinci sırada yer alıyor.

Diyarbakır'da BDP;% 51 ile elindeki belediyeleri korurken, AK Parti'nin oy oranı % 35.6. Diyarbakır'da CHP'nin oyu ise sadece % 4.1 olarak dikkat çekti.

AK PARTi'DEN BDP'YE GEÇEBiLiR

Bingöl, Muş, Bitlis ve Şanlıurfa'da AK Parti birinciliği kaptırmazken, BDP; Diyarbakır'ın yanı sıra Hakkari, Şırnak, Batman ve Van'da da belediyeleri bir kez daha kazanacak görünüyor. AK Parti'nin elinde olan Mardin anketlere göre büyükşehir unvanı ile gireceği ilk seçimde BDP'ye geçebilir. Objective Research Center'ın anketinde Mardin'de BDP % 40.9 ile birinci parti konumuna geçerken, AK halen belediyeyi elinde bulunduran AK Parti ise % 36 ile ikinciliğe geriledi.

iŞTE GÜNEYDOĞU'NUN 11 KENTiNDE SON DURUM

DiYARBAKIR :

BDP :%51

AK PARTi :% 35.6

BiNGÖL :

AK PARTi :% 39

BDP :% 31.5

HAKKARi :

BDP :% 63.9

AK PARTi :21.0

SiiRT :

BDP :% 46

AKP PARTi :% 38.2

ŞANLIURFA :

AK PARTi :% 47

BDP :%24.8

VAN :

BDP :% 44

AK PARTi :% 38.6

ŞIRNAK :

BDP :% 53.2

AK PARTi :% 35.1

BATMAN :

BDP :% 47

AK PARTi :% 35.6

BiTLiS :

AK PARTi :% 39.8

BDP :% 36.2

MUŞ :

AK PARTi : % 41

BDP :% 37.9

MARDiN :

BDP :% 40.9

AK PARTi :% 36

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi