Advert

DiCLE'DEKi SiLAHLI SALDIRIYA iLiŞKiN iDDiANEME

Dicle ilçesinde kan davalı oldukları ailenin aracını tarayarak 5 kişinin ölmesine neden olduğu iddia edilen 7 sanık hakkında ayrı ayrı 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı

DiCLE'DEKi SiLAHLI SALDIRIYA iLiŞKiN iDDiANEME
Bu içerik 3289 kez okundu.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. iddianamede, Dicle ilçesine bağlı Uğrak köyünde 11 Mayıs 2008'de Bozkuş ailesi ile Akelma ailesi arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktığı ve kavgada Bozkuş ailesinden 1 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine iki aile arasında husumetin başladığı belirtildi. 

23 Ekim 2012'de Kurban Bayramı arifesinde Bayram alışverişinden dönen Akelma ailesinin aracı köy yolundu durdurularak uzun namlulu silahlarla tarandığı belirtilen iddianamede, saldırı sonucunda Ramazan Bilge, Latife Bilge, Ramazan Akelma, Hacer Akelma ve 5 yaşındaki ibrahim Akelma'nın hayatını kaybettiği kaydedildi.

Jandarmanın başlattığı soruşturma sonucunda Bozkuş ailesinden 10 kişi yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedilen iddianamede, şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan saldırı sonucu Ramazan Bilge, Latife Bilge, Ramazan Akelma, Hacer Akelma ve 5 yaşındaki ibrahim Akelma'nın kaleşnikof marka silahlarla taranarak öldürüldü. Saldırıyı 7 kişinin gerçekleştirdiği, aynı aileden 3 kişinin ise yardım ve yataklık etmiştir. Sanıkların, köyde bazı kişilerle yaptığı telefon görüşmelerinde cinayeti işlediklerini itiraf etmişler. Bu nedenlerden dolayı sanıklar A.B, i.B, M.U, R.B, M.B, i.B ve F.B'nın olayı gerçekleştiren kişiler olduğuna karar verildi."

iddianamede, sanıklar A.B, i.B, M.U, R.B, M.B, i.B ve F.B'nın maktüllerden Ramazan Bilge, Latife Bilge, Ramazan Akelma, Hacer Akelma ve 5 yaşındaki ibrahim Akelma'yı "kan gütme saikiyle adam öldürme" suçunu işledikleri gerekçesiyle ayrı ayrı 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile olaydan sonra sanıkların gizlenmesine yardımcı olan H.i, A.A ile M.A hakkında da "yardım ve yataklık etmek" suçundan ayrı ayrı 5'er yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

23 Ekim 2012'de Akelma ailesinin aracı köy yolundu durdurularak uzun namlulu silahlarla taranmıştı. Saldırı sonucunda Ramazan Bilge, Latife Bilge, Ramazan Akelma, Hacer Akelma ve 5 yaşındaki ibrahim Akelma'nın hayatını kaybetmişti.
Haber Kaynağı: AA
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi