Advert

Türk; çœVatandaşı Mağdur Etmeyeceğizç

A–zelleştirmenin ardından DEDAŞ Ergani Başmühendisliğine atanan ismail Türk, Ergani ilçesinde elektrik konusunda yaşanan sıkıntıları asgariye indirgemek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Yakın zaman önce göreve gelen Türk, yıllardan beri ilçe

Türk; çœVatandaşı Mağdur Etmeyeceğizç
Bu içerik 3293 kez okundu.

Ergani ilçesi Milli Egemenlik caddesinde son zamanlarda sıkça yaşanan elektrik kesintilerinin esnafları mağdur etmesi üzerine bir açıklama yapan DEDAŞ Ergani Başmühendisi ismail Türk, “Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan trafoya aşırı ve dengesiz enerji yüklenmesinden kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir sorun söz konusu. Özellikle gündüz 10.00 ile 15.00 saatleri arasında aşırı bir yüklenme var. Yaptığımız genel kontrol neticesinde trafomuzda herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadığını müşahede ettik. Ancak bu mahalde yaşanan sıkıntıları çözmek için, hatları yenileme noktasında bir çalışma yürütmekteyiz. Esnaflarımız biraz daha sabrederlerse umuyoruz ki, kısa zaman içerisinde o mahalde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır” dedi.

“TEMEL SORUNLARI ASGARiYE iNDiRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

            ilçe genelinde yıllardan beri süre gelen elektrik kesintilerinin, elektrik şebekelerinin çok eski olmasından kaynaklandığını ifade eden ismail Türk, “Ergani’nin temel sorunlarının başında şebekelerinin çok eski olması ve abonesizlerin olmasıdır. Çünkü ne kadar kayıt dışı abone olursa enerji kaybımız o kadar çok olur. Bu durumda öncelikle kayıt dışı olan aboneleri kayıt altına alarak bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Şebekelerin yer altına alınması için ilçemizin alt yapısı maalesef buna uygun değildir. Bu yerel yönetimin tasarrufunda olan bir durumdur. Şehrin alt yapısı tamamen buna uygun hale getirilirse ancak bu durumda şebekelerin yer altına çekilmesi için çalışma yürütülebilir. Şu aşamada şebekeler yer altına çekilirse mağduriyet şimdikinden daha fazla olur. Temel sorunları asgariye indirmeye çalışıyoruz. Şuanda hâlihazırda ilçenin eski olan şebekelerini yenilememiz gerekiyor. Elektriğin ilk geldiği yıllardan kalma bir şehir şebekesinden bahsediyoruz. Bu zaman alacak bir durumdur.  Dolaysıyla vatandaşlarımızın bizlere biraz zaman vermesini ve anlayış göstermesini bekliyoruz” dedi. Sokak aydınlatmalarının yenilenmesi konusunda da bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Türk, kış gelmeden sokak aydınlatmalarının yenilenmesi için yürütülen çalışmaları tamamlamaya çalışacaklarını sözlerine ekledi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi