Advert

Siteler Suya Kavuşuyor

Ergani Belediyesi, ilçenin yeni yerleşim birimlerinden olan toplu konut ve sitelerde yaşanan su sıkıntısını gidermek için kapsamlı bir projeyi hayata geçiriyor.

Siteler Suya Kavuşuyor
Bu içerik 3396 kez okundu.

Ergani ilçesinin yeni yerleşim birimlerinden Adnan Menderes Mahallesi sınırları içerisinde bulunan TOKi ve diğer sitelerde özellikle yaz aylarında sondaj sularının çekilmesiyle ortaya çıkan içme suyu sıkıntısı, Ergani Belediyesinin hayata geçireceği yeni proje ile ortadan kaldırılacak. Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Uzunova mevkiinde ulaşılan ve saniyede 55 litre kapasiteli su kaynağının toplu konut ve sitelere verileceğini söyledi. Yalçın, bu projeden yaklaşık 30 bin vatandaşın faydalanacağını vurguladı.

BARAJ SUYU GELENE KADAR…

            Adnan Menderes Mahallesinde bulunan yeni yerleşim birimleri ve Sanayi Mahallesini kapsayacak yeni su projesinden yaklaşık 30 bin vatandaşın faydalanacağını belirten Belediye Başkanı Fesih Yalçın, “Dicle Barajından ilçemize getirilecek arıtmalı suyun bir yıl içerisinde ilçemize kavuşması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlanana kadar, ilçemizin yeni yerleşim birimlerinden olan özellikle toplu konut ve diğer sitelerin sondaj kaynaklarının yaz aylarında azalmasından kaynaklı doğan sıkıntıyı bertaraf edebilmek için belediye olarak kapsamlı bir çalışma içine girdik. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Uzunova mevkiinde önemli bir su kaynağına ulaştık. Saniyede 55 litre su kapasitesi bulunan bu kaynağı, Adnan Menderes Mahallesi sınırları içinde bulunan yeni yerleşim birimlerine ve Sanayi Mahallesine ulaştıracağız. Bu da yaklaşık 30 bin vatandaşımızın içme suyu sıkıntısını ortadan kaldırmış olacaktır. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDiYOR

            Belediye olarak eş zamanlı olarak birçok alanda yürütülen yaz dönemi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Fesih Yalçın, “Şuanda birçok alanda eş zamanlı olarak çalışmalar yürütüyoruz. Hayata geçirilen bu projeler tamamlandığında ilçenin çehresi tamamen değişmiş olacak. Şehir dışında inşaatına başlanan 65 bin metre kare alan üzerinde inşa edilecek yeni hayvan pazarı ve ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanan sitelerden geçen 30 metrelik yeni hastane yolunun birkaç ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Öte yandan Dicle yolundaki parkeleme çalışmalarında sona doğru yaklaşılırken, burasının bitirilmesinin ardından eski Diyarbakır yolunun parkelenmesine başlanacak. Diyarbakır yolu üzerinde yapımı tamamlanan park ormanın açılışını ise Eylül ayı içerinde yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi