Advert

Atabey; çœYeni Döneme Hazırızç

Ergani ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, 16 Eylül tarihinde başlayacak olan 2013-2014 yeni eğitim ve öğretim sezonuna hazır olduklarını söyledi.

Atabey; çœYeni Döneme Hazırızç
Bu içerik 3336 kez okundu.

Okulların açılmasına az bir süre kala yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Atabey; 123 okulda, bin 450 öğretmen ve 35 bin öğrencinin ders başı yapacağı yeni eğitim ve öğretim sezonunun sorunsuz bir şekilde geçmesi için gereken tüm çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Gerek SBS, gerekse LYS’de bu yıl beklentilerinin çok üzerinde bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Atabey, hedeflerinin önümüzdeki bu yıl elde edilen başarının üzerine çıkmak olduğunu sözlerine ekledi. 2013-2014 yeni eğitim ve öğretim sezonu hazırlıklarını tamamlayan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yeni sezon için geri sayım başladı. Yürütülen çalışmaları Ergani Haber’e değerlendiren Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, gelecek dönem için hazırlık anlamında yoğun bir yaz dönemi geçirdiklerini ifade ederken, bu yoğunluk ve yorgunluğun SBS ve LYS’de elde edilen başarılar neticesinde gurura dönüştüğünün altını çizdi. Geride kalan yaz tatili döneminde taşımalı eğitim ihaleleri ve okul tadilatları gibi birçok işi tamamladıklarını ifade eden Atabey; “ilçemizde inşallah yeni eğitim ve öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlamayı planlıyoruz. Bu yaz döneminde ilçe merkezindeki bazı okullarımız ve köylerimizdeki yaklaşık 79 adet köy okulumuz tadilattan geçirilip, eksiklikler giderilerek sağlıklı bir eğitim ve öğretim ortamı oluşturulmaya çalışıldı. Bu yıl öğrenci bazında da bir sıkıntımız olmayacaktır. Bilindiği üzere, genel liseler kapatılarak Anadolu lisesine çevrildi. Bu yıl bin 80 öğrencimiz SBS’den çeşitli Anadolu Liselerine yerleşti. Geri kalan öğrencilerimizi de meslek liseleri ve imam hatip liselerine yönlendirdik. Bu anlamda açıkta kalan öğrencimiz yoktur” dedi. Her yıl eğitim yılının başında yaşanan öğretmen sorununun bu yıl yaşanmaması için gereken planlamayı gerçekleştirdiklerini belirten Atabey, “Tayinlerle birlikte bir öğretmen sirkülâsyonu oldu ancak; bilindiği üzere Eylül’ün ilk haftasında atamalar gerçekleştirileceği için bu anlamda da herhangi bir sıkıntı yaşanacağını tahmin etmiyorum. Dolaysıyla ilk atamaların hemen ardından, giden öğretmenlerimizin yerine yeni öğretmenlerimiz gelecek ve eğitim- öğretim sezonumuz aksamadan devam edecektir” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi