Advert

çœKar Yağışı Bereket Getirdiç

Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel, uzun yıllardan sonra bu kış mevsiminde etkili olan yağışların çiftçileri mutlu ettiğini ifade ederek, 2012 yılının ilçe tarımı açısından bereketli bir yıl olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

çœKar Yağışı Bereket Getirdiç
Bu içerik 3546 kez okundu.

 

Tarımın önemli bir yer teşkil ettiği Ergani ilçesinde bu kış etkili olan özellikle kar ağırlıklı yağışlar, ilçedeki çiftçileri umutlandırdı. Ergani Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel, bu kış mevsiminde etkili olan yağışların kuraklık riskini ortadan kaldırdığını belirterek, bölge genelinde etkili olan kar yağışının çiftçiler açısından son derece sevindirici oluğunu ifade etti. Yağışların özellikle önümüzdeki en az on yıl için kuraklık riskinin önünü aldığını belirten Başkan Güzel, “Bu sene yoğun kar yağışı oldu. Bu yağışlar su kaynaklarının beslenmesini, toprağın mikroplardan arınmasını sağladı. Bu sayede umuyoruz ki, çiftçilerimiz verimli bir yıl geçirecek” dedi.

 “KAR BEREKETi”

            Tarımla kalkınan Ergani ilçesinde önceki yıllarda yeterli düzeyde yağış olmamasından dolayı çiftçilerin kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalarak büyük zararlar yaşadığını vurgulayan Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel, “Bu yıl ki yağışların fazla oluşu, bölge çiftçisinin yüzünü güldürecek gibi görünüyor. Önümüzdeki o en az on yıl kuraklık tehlikesi olmayacağını tahmin ediyoruz” dedi. Karın yağmasıyla birlikte ekilen mahsulün dondan etkilenmeyeceğini ifade eden Güzel, “Kar buğdayların üzerini yorgan gibi kapattı. Buğday bu sayede uzun zaman kendini dona karşı koruyacak. Bu sayede üretici de rahatladı. Aralıklarla yağan kar çiftçilerin yüzünü güldürdü. Artık ürünlerinin geleceğini düşünmek zorunda kalmayacaklar. Kar yağışı mahsulün verimini de artıracaktır. Özellikle bu yıl yağışın fazla olmasının hububat rekoltesini de yükselteceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi