Advert

VATANDAŞ TEDiRGiN!

Gençlerin hayatını karartan madde bağımlılığı Ergani şehir merkezindeki metruk binalarda hayat buluyor. Madde bağımlılarının meskeni haline gelen bu yerler, çevre sakinlerini rahatsız ve tedirgin ediyor.

VATANDAŞ TEDiRGiN!
Bu içerik 3476 kez okundu.

 

Uyuşturucu kullanma yaşının ilköğretime kadar indiği Ergani ilçesinde, terk edilmiş harabe binaları kullanan madde bağımlıları, vatandaşlara korkulu anlar yaşatıyor. Madde bağımlıları yüzünden endişeli olduklarını belirten Merkez Sanayi Mahalle Muhtarı Rıfat Kaplan ile ismet Paşa Mahalle Muhtarı Ercan Kaynak, uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline gelen terk edilmiş binalarda cereyan eden durumların vatandaşları korkuttuğunu; birilerinin canı yanmadan emniyet birimlerinin merkezdeki cadde ve sokaklarda devriye sayısını arttırarak bu soruna çözüm bulunmasını istediler.

Merkeze bağlı birçok mahallede bulunan metruk binalar madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş durumda. Merkez Sanayi Mahalle Muhtarı Rıfat Kaplan ile ismet Paşa Mahalle Muhtarı Ercan Kaynak, endişe verici bu durumun sadece kendi mahallelerinde değil, neredeyse her mahallede vatandaşları tedirgin eden büyük bir sorun olarak bulunduğunu belirterek, bu soruna bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler. Sanayi Mahalle Muhtarı Rıfat Kaplan; “ Sahipleri tarafından terk edilmiş bu tür evlerden hemen hemen her mahallede bir tane var. Madde bağımlıları bu metruk binalarda geceleri cirit atıyor. Vatandaşlar korkudan sokaktan geçemiyor. Durumu emniyete bildiriyoruz; ancak polisin geldiğini görünce kaçıyorlar. Yakalananlar ise bir süre sonra serbest bırakılıp yeniden aynı yere geliyor. Son bir ay içinde mahallemizde üç esnafın dükkânından kasaları çalındı. Ancak herhangi bir netice alınamadı” dedi. ismet Paşa Mahalle Muhtarı Ercan Kaynak ise “Vatandaşlar gece korkudan bu caddeden geçemiyor. Tanımadığımız, bilmediğimiz kişiler, içeride ateş yakıp gece yarılarına kadar oturuyorlar. Birilerinin canı yanmadan, emniyet birimlerinin merkezdeki cadde ve sokaklarda devriye sayısını arttırarak bu konuya bir çözüm bulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi