Advert

Köylüler DEDAŞ'a Yürüdü

Ergani merkeze bağlı Cömert Köyü sakinleri 1 haftadan bu yana köylerinde yaşanan elektrik kesintilerine isyan ederek Dicle Elektrik Dağıtım Ergani Başmühendisliğine yürüdüler.

Köylüler DEDAŞ'a Yürüdü
Bu içerik 3642 kez okundu.
40 kişilik bir grupla birlikte DEDAŞ'a yürüyen vatandaşlar burada DEDAŞ Ergani Başmühendisliği Şefi ismail Türk ile görüşerek sorunlarını dile getirdiler. Günlerce süren elektrik kesintilerinin köylüleri isyan noktasına getirdiğini ifade eden Cömert Köyü Muhtarı Ahmet Yılmaz, "Günlerdir çalmadığımız kapı, aramadığımız Milletvekili kalmadı. Mülteci kampında yaşayan Suriyeli sığınmacılar bile bizlerden daha iyi şartlarda yaşıyorlar. Bu sıkıntı biran önce giderilmezse seçimlerde sandığa gitmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
DEDAŞ ŞEFi TÜRK, HiZMET SÖZÜ VERDi
Köylerinde elektrik sıkıntısı yaşayan Cömert Köyü sakinleriyle bir araya gelerek köylü vatandaşların sorunlarını dinleyen DEDAŞ Ergani Başmühendisliği Şefi ismail Türk, vatandaşlara yaşanan sıkıntının biran önce giderilmesi için söz vererek ekipleri Cömert Köyüne yönlendirdi. ismail Türk köylülere hitaben yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu sorun bizim dönemimizde meydana gelen bir sorun değildir. Biz kurumu devraldıktan sonra merkez ve köylerde meydana gelen arızalar geçen yılın ancak onda biri kadardır. Bütün ana hatlarımızda gerekli çalışmalarımızı yaptık. Merkez ve köylerimizde halen 30 yıllık şebekeler kullanılmaktadır. Bu sorun bir anda çözülebilecek bir sorun değildir. Dolaysıyla biz kurumu devralır almaz, 35 tane köyün bakım onarım için projelerini çizip gönderdik.  Gelin şimdi bu soruna bir çözüm bulalım. Eski şebekelerinizi, köyün tüm iletkenlerini yenileyelim. Köyün eski, sorunlu elektrik panolarını da ücretsiz yenileyip herhangi bir cezai işlem de uygulamayacağız. Gerekirse trafonuz da güçlendirilir. Halen enerjinizde bir sıkıntınız yaşanıyorsa çözüm noktasında ne gerekiyorsa yapılması için söz veriyorum" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güzellik salonundan çirkin tavır
Güzellik salonundan çirkin tavır
Felsefe öğretmeni öldürüldü
Felsefe öğretmeni öldürüldü