Advert

MADDE BAĞIMLILIĞI SEMiNERi

Yeşilay haftası nedeniyle Yeşilay il temsilciliği ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Ergani ilçesinde merkezde ikili öğretim yapan ilköğretim okulları ve liselerde görevli öğretmenlere yönelik sigara ve madde bağımlılığı semineri verildi.

MADDE BAĞIMLILIĞI SEMiNERi
Bu içerik 3421 kez okundu.

 

Semineri Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şenay Yılmaz ile Cumhuriyet ilköğretim okulu rehber öğretmeni Rüstem Altıparmak sundu.

            Seminerin açış konuşmasını Yeşilay il temsilcisi ve aynı zamanda ilçe milli eğitim müdürü olan Yasin Yıldız yaptı. Sigaranın zararları hakkında konuşan Yıldız bu konuda öğretmenlere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek öğretmenlerin hem kendilerinin hem de başkalarının sigarayı bırakma ve bıraktırma çalışmasını yürütmelerini istedi. Yıldız konuşmasının devamında, sigara ile mücadelede BATEM ( Bağımlılık tedavi merkezi) bulunduğunu ve sigara, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadelenin sadece Yeşilay haftasında yapılmamasını, hayat boyunca Yeşilay haftasının kutlanması gerektiğini anlattı. Semineri sunan Uzman Dr. Şenay Yılmaz, hazırladığı sunumda sigaranın insan sağlığı üzerinde yaptığı olumsuz etkileri anlatarak nargilenin sigaradan daha fazla zararlı olduğunu hatta bir nargilenin 20 sigaraya bedel olduğunu belirtti. Ayrıca sigara bağımlılık oranlarının en çok % 64 ile gazetecilerde, %51 ile öğretmenler ve %44 ile doktorlarda olduğunu, sigaraya başlama oranının ise %11 ilkokul, %20 lise, %23 üniversite öğrencileri arasında görüldüğünü belirtti.

Cumhuriyet ilköğretim okulu rehber öğretmeni Rüstem Altıparmak ise yaptığı sunumda sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin insan ve toplum sağlığı üzerine olan etkilerini anlattı.

Seminerde öğretmenler arasında küçük bir yarışmada düzenlenerek kurada soruları doğru bilenler arasından yapılan çekilişle 6 öğretmene kitap hediye edildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi