Advert

KOOPERATiFTE TALEP PATLAMASI

Ergani ilçesinde şehir içi taşıma kooperatifi kurmak için talep patlaması yaşandı.

KOOPERATiFTE TALEP PATLAMASI
Bu içerik 3893 kez okundu.

 

Ergani ilçe merkezindeki ulaşım pastasından pay almak isteyen girişimciler yönünü kooperatif sektörüne çevirdi. ilçe merkezinde şehir içi taşıma kooperatifi kurmak için belediyeye son bir ayda 10 talep birden yapıldı. Belediye Başkanı Fesih Yalçın, kısa sürede bu kadar talebin hayata geçirilmesinin ısrarla istenmesi karşısında ateş püskürdü. “Hem bizlerin hem de vatandaşların zamanını çalıyorlar” diyen Başkan Yalçın, her gün yeni bir şehir içi taşıma kooperatifi açmak için belediyenin kapısını aşındırıp ısrarla izin isteyenlere kesinlikle taviz verilmeyeceğini belirterek, ilçe merkezinde taşıma işi yapan araç sayısının şuan için yeterli düzeyde olduğunu söyledi.

 “BU ARAÇLARI BOŞUNA MI ALDIK!”

            Ergani şehir merkezinde hâlihazırda belediye ile birlikte 1 şehir içi kooperatifi bulunuyor. ilçe merkezinde faaliyet gösteren yaklaşık 70 araç, şehir içi ulaşım hizmeti sunuyor. Bu araç sayısına ilave olarak belediyenin şehir içi araç filosuna 4 aracın daha birkaç gün içinde katılacağını ifade eden Belediye Başkanı Fesih Yalçın, “Bir aydan bu yana yaklaşık 10 ayrı şehir içi kooperatifi kurmak için her gün belediyemizin kapısını aşındırıp hem bizim hem de vatandaşlarımızın zamanından çalıyorlar. Biz belediye olarak bu araçları boşuna mı aldık? Sırf birkaç kişinin menfaati için kurumu zarara mı uğratalım yani. ilçemizin nüfus sayısı ve konumuna göre şuan için mevcut şehir içi hizmet veren araç sayısı yeterince fazladır. Kimse kimseye bu konuda umut vermesin. ileriki dönemde ilçemizin nüfus ve ihtiyaç durumu el verdiği takdirde gereken yapılacaktır ancak; şu an için ben kendi belediye başkanlık dönemim içinde kesinlikle hiçbir şekilde buna müsaade etmeyeceğim” diye konuştu.

“YOLLAR EN KISA ZAMANDA YAPILACAK”

            Kış mevsimi şartlarının bu yıl uzun süre etkili olması nedeniyle başta TOKi olmak üzere sitelerdeki yolların yapılması konusunda şimdiye dek çalışmalara başlayamadıklarını belirten Başkan Yalçın, “Kış koşullarının uzaması nedeniyle maalesef yol çalışmalarımıza henüz başlayamadık. Mevsim normallerine geçer geçmez zaman kaybetmeden başta TOKi olmak üzere sitelerde bulunan yolların asfaltlanması çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi