Advert

Tarihe Piknikçi Darbesi

Bölgenin en önemli ören yeri olan tarihi Hilar Mağaraları ve A‡ayönü piknikçilerin bıraktıkları çöpler nedeniyle çevre kirliliğine neden oluyor.

Tarihe Piknikçi Darbesi
Bu içerik 3263 kez okundu.
insanlığın medeniyete başladığı ilk yer olan Hilar ve Çayönünde medeniyetten uzak görüntüler ortaya çıktı. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan tarihi mekânda piknik yapmaya gelen vatandaşların çöplerini alana terk etmeleri sonucu kirlilik meydana geldi. Sesverenpınar Köyü sınırları içerisinde bulunan tarihi mekânda meydana gelen kirliliğe tepki gösteren köy muhtarı Enüş Yorulmaz, atılan çöplerin doğaya ve hayvanlara zarar verdiğini söyledi. 
MUHTAR iSYAN ETTi
Bölgenin en önemli turizm alanı olan tarihi Hilar Mağaraları ve Çayönü'ne özellikle hafta sonları piknik yapmaya gelen vatandaşların tarihi mekâna terk ettikleri çöpler, tarihi yerleşkenin içerisinde bulunduğu Sesverenpınar köylü sakinlerini ve doğaseverleri adeta isyan ettirdi. Duruma tepki gösteren Sesverenpınar Köyü Muhtarı Enüş Yorulmaz, piknikçi bazı vatandaşların bu vurdumduymazlığı karşısında yetkililerin resmi anlamda önlem alması gerektiğini söyledi. Yorulmaz: "Buraya gelen piknikçiler tarihi mekânı çöplüğe çevirdiler. Piknik yapmak için gelen birçok vatandaş çöplerini ortalığa saçıp temizlemeden gidiyorlar. Arkalarında bıraktıkları çöpleri bizler topluyoruz. Belediyenin burada yürüttüğü temizlik çalışmasının sürekli hale gelmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Belediyenin ve yetkili kurumların çöp dökenlere cezai yaptırım uygulaması gerekiyor. Çünkü doğaya atılan naylon ve plastik atıklar hem doğaya zarar veriyor, hem de bu naylonları yiyen hayvanlarımız hastalanıyor" şeklinde konuştu.
AKŞAMCILARIN UĞRAK MEKÂNI OLDU
Köy sakinlerinin tepkiyle karşıladıkları bir diğer konu ise akşamları tarihi mekâna gelip alkol aldıktan sonra atıklarını alana saçan akşamcılar. Köylü vatandaşlar; "Burası yılın her mevsimi sahip olduğu doğa ve tarihi güzellikleriyle vatandaşların sürekli ziyaret ettiği bir yer. Piknikçilerin gündüzleri alanı çöplerle doldurdukları yetmezmiş gibi geceleri de akşamcılar içki alemi yapıyorlar. Sabahları her taraf içki kutu ve şişeleriyle dolu oluyor. Vatandaşların buradan istifade etmeleri değil, kirletip temizlemeden bırakmaları bizleri üzüyor. Vatandaşlarımızın bu tür konulara biraz daha özen göstermelerini ve nasıl bulmak istiyorlarsa öyle bırakmalarını istiyoruz" dediler.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!