Advert

Elektrik Yok Yağmur Suyu Kullanıyorlar

Ergani'ye bağlı Karpuzlu Köyü Gedicek mezrası sakinleri, köylerinde 2 aydan bu yana yaşanan elektrik sorunu nedeniyle Kaymakamlığa yürüdüler

Elektrik Yok Yağmur Suyu Kullanıyorlar
Bu içerik 3356 kez okundu.
Köylerinde bulunan trafonun yetersiz olduğu için günde on dakika dışında elektrik verilmediğini belirten köylüler, sorunlarına biran önce çözüm bulunmasını istediler. Elektrik olmadığından su da olmadığını ifade eden Gedicekliler, su ihtiyaçlarını evlerinin çatısında oluşturdukları oluklardan akan yağmur suyundan karşılıyorlar.  
"ALLAH BiZi YAĞMURSUZ BIRAKMASIN"
Köylü gurubuyla birlikte Kaymakamlığa şikâyete gelen Gedicekli Sevda Pala, "30 haneli, 250 nüfuslu mezrada iki aydır elektriksiz yaşıyoruz. Trafo yetersizliği nedeniyle günde sadece 10 dakika elektrik verilebiliyor. Yıllardır her yere müracaat ettik ancak herhangi bir netice alamadık. Tüm yaşam alanımız kilitlenmiş durumda. Elektrik olmayınca su da gelmiyor. Biz de mecburen çamaşır, bulaşık ve banyo gibi ihtiyaçlarımız için gereken suyu yağmur suyundan karşılıyoruz. Kullar elektrik vermiyor, bari Allah bizi yağmursuz bırakmasın" diye konuştu.  Köylülerden Cengiz Pala ise; "iki yıldan beri başvurmadığımız yer kalmadı. Bize proje çizilerek gereğinin yapılacağını söylediler. Ancak iki yıldan buyana köye uğrayan yok. Elektrik olmayınca su da yok. Elektriğimiz gelmezse biz ne yaparız? Hastamız oluyor, taziyemiz oluyor, düğünümüz oluyor; iki yıldan beridir bu cefayı çekiyoruz. Halimizi soran, derdimizle ilgilenen yok. Bu devirde karanlığa mahkûm edildik. Çamaşır, bulaşık ve temizlik ihtiyacımızı yağmur suyuyla karşılıyoruz. Canımıza tak etti. Netice alana ve sesimizi duyurana kadar elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi