Advert

SENDiKALAR DA–VAœLEN A–ĞRETMEN iA‡iN AYAKLANDI

Ergani Sezai Karakoç Ortaokulunda görev yapan ingilizce öğretmeni Murat Lafçıç™nın öğrencisi tarafından darp edilmesinin ardından durumu tepkiyle karşılayan ilçedeki eğitim sendikaları dövülen öğretmene sahip çıktı.

SENDiKALAR DA–VAœLEN A–ĞRETMEN iA‡iN AYAKLANDI
Bu içerik 3300 kez okundu.

Bir araya gelen Eğitim- Sen, Eğitim Bir-Sen,  Aktif Eğitim-Sen ve Özgür Eğitim-Sen şiddete uğrayan öğretmen için ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ergani ilçesinde bir araya gelen Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Aktif Eğitim-Sen ve Özgür Eğitim-Sen, Sezai Karakoç Ortaokulunda ingilizce Öğretmenliği yapan Murat Lafçı’nın şiddete uğraması sebebiyle ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını STK’lar adına Eğitim-Sen Temsilcisi A.Cabbar Tekin okudu. Tekin; “Bugün burada bulunmamızın temel sebebi ilçemizde öğretmenlik yapan arkadaşımızın fiziki saldırıya uğramasıdır. Bu saldırı sonucu arkadaşımız darp edilmiştir. Eğer bu saldırıyı yapanlar o an engellenemeselerdi daha da kötü bir sonucun bizi beklemesi kaçınılmaz olacaktı. Bizim için en büyük teselli kaynağı arkadaşımızın böyle bir tehlikeyi ucuz atlatmış olmasıdır. Bilindiği üzere geçen sene yine bir öğretmen arkadaşımıza yönelik bir bıçaklı saldırı olmuştu. Öğretmen arkadaşımız ölümden dönmüştü. Biz bu olaya yönelik olarak sert bir tepki ortaya koymuş. O zaman da hem siyasal iktidarı hem de buradaki yetkilileri uyarmıştık. Bu olay karşısında da sessiz kalmayacağız. Gerekli eylem ve etkinliklerde bu olayda sorumlulukları olan herkesi teşhir etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Naci Görür’den rahatlatan deprem açıklaması: Endişe yok
Naci Görür’den rahatlatan deprem açıklaması: Endişe yok
‘Diyarbakır Kültür Yolu Festivali’ aktiviteleri devam ediyor
‘Diyarbakır Kültür Yolu Festivali’ aktiviteleri devam ediyor