Advert

"BiR ŞEYLER YAPILMAZSA KRiZ BAœYAœYECEK"

Son zamanlarda yaşanan siyasi belirsizlik ve şiddet olayları nedeniyle siyasi tabloda yaşanan belirsizliklerin ekonomiyi çok kötü etkilediğini dile getiren Ergani Kuyumcular Derneği Başkanı Bülent Taner, "siyaseten bir şeyler yapılamaz ise ekonomide yaşan

Bu içerik 3326 kez okundu.
YATIRIMCILAR KAYGILI"
Ergani Kuyumcular Derneği Başkanı Bülent Taner, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "Öngörülemeyen bir piyasa gerçeğiyle yüz yüzeyiz. Siyasi tabloda yaşanan belirsizliklerin ekonomiye etkisi maalesef çok kötü oldu. Siyaseten bir şeyler yapılamaz ise ekonomide yaşanan sıkıntılar büyük bir kriz topuna dönüşebilir. Yabancı yatırımcılar risk nedeniyle çıkmaya başladılar. Yerli yatırımcılar her zamandakinden çok daha kaygılı haldeler. Önümüzde sonucu kestirilemeyen bir genel seçim var. içerde çatışmalar; sınır komşularımızda savaşlar var. ABD merkez bankası FED'in önümüzdeki dönemlerde faiz politikasını ne ölçüde artırıp artırmayacağı merakla bekleniyor. Tüm bu gelişmeler iç piyasada gerilmeye ve fiyatlarda volatiliteye yol açıyor. Bizlerde gerek ekonomik, gerek siyasi, gerekse jeopolitik gelişmeleri izlemeye ve ona göre pozisyon almaya devam ediyoruz."
 "ALTIN VE DOLAR REKOR KIRDI"    
"Bu gelişmeler ışığında altın fiyatlarında da yukarı yönlü çok sert hareketler görüyoruz. Altın fiyatları Türkiye'de tüm zamanların rekorunu kırdı, kırmaya devam ediyor. Dolar ve Euro'da ise aynı tarihsel rekorların fiyatlandığını çok rahat bir şekilde ifade edebiliriz. Çeyrek altın 180 TL, 22 ayar altının gramı 105 TL. Bu şartlarda düğün yapmak isteyen aileler zor günler yaşıyor. Kiralama yoluyla düğün yapmak isteyen kişilerin sayısında bir artış gözlemliyoruz. Yine düğün tarihlerini ileri tarihlere erteleyen çiftler görüyoruz. iş yerlerimiz boşalmaya başladı, müşteri sıkıntısı yaşıyoruz. Kimse mecbur kalmadıkça kuyumculara alış veriş amaçlı uğramıyor."
TIRMANIŞ DEVAM EDEBiLiR
"Bölgede yaşanan siyasi istikrarsızlık ve çatışma ortamı yatırımları azalttığı gibi var olan iş gücünü de kısmen ortadan kaldırdı. Şimdi herkesin ortak beklentisi siyasi istikrar ve barış ortamının yeniden oluşturulmasıdır. Seçimlere kısa bir süre kalmış olsa da, bu süre ekonomi piyasaları için çok uzun sayılabilecek bir süre. Seçimler sonuçlanıncaya ve hükümet kuruluncaya kadarki sürede döviz ve altın fiyatlarında volatilite yaşanmaya devam edecek. FED'in faiz politikası, Çin'deki ekonomik gelişmeler ve yurt dışından gelecek başka ekonomik veriler ve siyasi gelişmeler iç piyasalardaki gelişmelere paralel olarak dalgalanmalara yol açacaktır. Kısa vadede döviz ve altın fiyatlarında bir düşüş beklemiyoruz. Siyasi istikrarsızlık ve bölgesel gelişmeler ile iç siyasi ve seçim sonuçlarına ilişkin anketler fiyatlar üzerinde etkili olmaya devam edecektir. Hiç beklemediğimiz yeni rekor fiyatlarla karşılaşabiliriz. Temkinli hareket etmek ve gelişmeleri sakin bir biçimde izlemek ve ona göre hareket etmek gerekir" dedi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi