Advert

Sürücülere Ceza Yağdı

Ergani ilçesi Milli Egemenlik, Dicle ve Ziya Gökalp Caddelerinde araç park yasağı uygulamasına uymayan sürücülere binlerce lira ceza yağdı.

Sürücülere Ceza Yağdı
Bu içerik 3275 kez okundu.
Geçtiğimiz ay toplanan ilçe trafik komisyonun aldığı Milli Egemenlik, Dicle ve Ziya Gökalp Caddelerinde tek taraflı park yasağı uygulamaya geçti. Ergani ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı iki trafik ekibi gün boyunca söz konusu yerlerde park yasağını ihlal eden araçları görüntüleyerek yasağa uymayan araçlara 88 TL park cezası kesiyor. Uygulamanın başladığı son 15 günden bu yana güzergâh üzerinde park yasağına uymadıkları tespit edilen 181 araca yaklaşık 16 bin lira para cezası kesildi. Yasak olan güzergâhlarda gün boyunca devriye görevi yürüten trafik ekipleri, park eden araçların fotoğraflarını çekip belgelerken, kesilen park cezaları da sürücülerin adreslerine posta yoluyla gönderiliyor. Günler sonra ellerine geçen tebligatla park cezası yediklerini öğrenen sürücüler kötü bir sürprizle karşılaşıyor.  
PARK iHLALLERi BELGELENiYOR
ilçe trafik komisyonun aldığı park yasağı ardından, Milli Egemenlik, Dicle ve Ziya Gökalp Caddelerinde devriye görevi yapan trafik ekipleri, park yasağını ihlal eden araçların yapılan anonslara rağmen kaldırılmaması üzerine ceza işlemi uygulamaya başladı. Trafik ekipleri olası itirazların önüne geçmek için ceza yazılan araçların fotoğraflarını çekiyor. Öte yandan merkez üçyol üzerinde bulunan mobese kameralarından da trafik kurallarını ihlal eden araçlar belirlenerek ceza işlemine tabi tutuluyor. Cadde trafiğinin düzene geçmesi için cezai işlem uygulandığını belirten yetkililer, söz konusu merkezlerdeki trafik akışı normale dönene kadar uygulamadan ödün verilmeden kararlıkla devam edileceği belirtildi. 
VATANDAŞ MEMNUN SÜRÜCÜ TEPKiLi
Trafik ekiplerince uygulanan cezai işlemin ardından cedde üzerinde gözle görülür şekilde rahatlama olduğu gözlenirken, vatandaşlar uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdiler. Ceza uygulamasına tepki gösteren bazı araç sürücüleri ise; "Cadde üzerindeki kısa süreli işlerimizi halletmek için ister istemez park yapmak zorunda kalıyoruz. Cadde üzerlerinde yeni trafik levhaları yok. Bazen yapılan anonsları da duymuyoruz, günler sonra bir bakıyoruz ki park cezası kesilmiş" dediler.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi