Advert

ERGANi'DE YGS TATBiKATI YAPILDI

Ergani ilçesinde Pazar günü gerçekleştirilecek Yüksek A–ğretime Geçiş (YGS) sınavına girecek öğrencilere yönelik, YGS kurallarının birebir uygulandığı tatbikat sınavı yapıldı

ERGANi'DE YGS TATBiKATI YAPILDI
Bu içerik 8056 kez okundu.
Ergani Fen Lisesinin düzenlediği YGS tatbikat sınavı, Makam Dağı Anadolu Lisesinde yapıldı. YGS kurallarının geçerli olduğu tatbikat sınavında, deneme sınavının YGS ile aynı formatta olmasına özen gösterildi. Sınavın yapılacağı binaya, YGS'deki kurallara göre sabah saatlerinde gelerek güvenlik kontrolünden geçtikten sonra alınan öğrenciler, 13 Mart tarihinde yapılacak gerçek sınavın heyecanını üzerlerinden atmaya çalıştılar. 
GERÇEĞi iLE BiRE BiR AYNI
Ergani ilçesinde bin 830 öğrenci, 13 Mart Pazar günü Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavında ter dökecek. Yıl boyunca sınava hazırlanan ilçedeki 6 liseden en iyi 54 öğrencinin katıldığı YGS sınav tatbikatı gerçeğine birebir uygun şekilde yapılarak öğrencilerin en çok muzdarip oldukları sınav heyecanını atmaya yönelik yapıldı.  Sınavın yapılacağı binaya, YGS'deki kurallara göre sabah saatlerinde gelerek güvenlik kontrolünden geçtikten sonra alınan öğrenciler, güvenlik aramaları sonrası salonlara alınmaya başladı. Sınav bina yönergelerinin asılması, sıralara numaralarını yazılması, sınıflarda duvar saatinin bulunması, kamera kayıtları, kitapçık ve optiklerin sınav poşetinde açılması gibi işlemlerle öğrencilere gerçek sınav ortamı yaşatılmaya çalışıldı. Tatbikat sınavına sınav giriş belgesini ve kimliğini getirmeyi unutan 2 öğrenci sınava alınmadı. 
HEDEF EĞiTiMDE KALiTEYi ARTTIRMA
YGS sınav tatbikatına ilişkin açıklama yapan Ergani Fen Lisesi müdürü Abdülhamit Türkan, bu tür çalışmaların; ilçede eğitim ve öğretimde kaliteyi artırma, öğrencilerin sınavdaki başarı düzeylerini artırma anlamında olumlu katkılar sunması açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. Çalışmanın koordinatörlüğünü yapan Ergani Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Enver Yeşil ile Fen Lisesi Rehber Öğretmen Murat Yiğitoğlu ise, gençlere sınav atmosferini bir hafta önceden yaşatıp, sınav heyecanlarını onlara zarar vermeyecek kıvama getirerek, YGS'de bilgilerini daha gerçekçi ve daha sağlıklı bir şekilde sınava yansıtmaları açısından çalışmanın amacına ve önemine değindiler. Müdür Başyardımcısı Enver Yeşil, tatbikat sınavının yapılmasında katkı sunan Makam Dağı Anadolu Lisesi yönetimine ve sınavda gözetmenlik görevini gönüllü olarak üstlenen öğretmenlere teşekkür ederek, Pazar günü yapılacak gerçek sınava girecek tüm öğrencilere başarı diledi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güzellik salonundan çirkin tavır
Güzellik salonundan çirkin tavır
Felsefe öğretmeni öldürüldü
Felsefe öğretmeni öldürüldü