Advert

GAœNGA–R; "A‡OCUKLARINIZI iSTiSMARDAN KORUYUN"

A‡ocuk istismarı konusunda son yıllarda önemli projeler hayata geçiren Eğitim Sen 3. Nolu Şubesi, son zamanlarda özellikle okullarda yaşanan cinsel istismar olayları karşısında harekete geçti.

GAœNGA–R;
Bu içerik 3425 kez okundu.
Aynı zamanda okul öncesi öğretmeni olan Eğitim Sen 3. nolu Şube Eş Başkanı, Derya Güngör, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu. Çocuk istismarının, çocuğun ilgi ve sevgiden yoksun bırakılmasının bir sonucu olduğunu vurgulayan Güngör, kız çocuklarına erkek çocuklarına göre daha az saygı duyulması istismarı duygusal boyutuyla ortaya çıkardığının altını çizdi. 
Ebeveynlere çocuklarının cinsel istismara nasıl maruz kaldığını anlayabilmeleri için tavsiyelerde bulunan Güngör, "Cinsel istismar hem çok yaygın şekilde gerçekleşmekle hem de ortaya çıkarılması son derece zor olmaktadır. Geleneksel ve toplumsal baskılar sonucunda sessiz kalınmakla, çocuklar cinsel istismara uğramaya devam etmektedir. Tabi yine de çocuklarda ilginç durumlar söz konusu olabilir. Eğer çocuk, uyku bozuklukları, aşırı talepkarlık,  çok sık öpmeye çalışma, göğüslere, bacaklara ya da genital bölgeye dokunmaya çalışma, sürtünme, kendi genital bölgesini gösterme ve madde kullanımını sergiliyorsa cinsel istismardan şüphelenmelidir. Aileler çocuklarının davranışlarına azami dikkat göstermelidirler. Öncelikle çocuğu istismarcının ortamından uzaklaştırmalıyız. Bilinmelidir ki 'istismarcı asla vazgeçmez'" dedi. Sendika olarak istismar konusunda bilinçlendirme anlamında gerek ilçe merkezinde billboardlarda gerekse okullarda Eğitim-Senli öğretmenlerin kokart eylemleriyle duyarlılık yarattığını hatırlatan Güngör, "çocukların yaşamını savunma görevi biz eğitim ve bilim emekçilerinin en önemli görevidir. Bu bağlamda biz Eğitim-Sen Ergani Temsilciliği olarak 2013-2014 yılında Ergani'de ihmal ve istismar ile ilgili bir proje hazırlayarak Milli Eğitim ile ortak bir çalışma yaptık. Proje kapsamında Diyarbakır'dan gelen ve bu alanda uzman Sosyal Hizmet uzmanları ve bir Avukat öncellikle okullardaki rehber öğretmenlerine eğitim verdiler. Psikolojik danışman ve Rehber öğretmeni arkadaşlar okullarda çocuklara eğitim ver
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi