Advert

OKUL YOLU KA‚BUSA DA–NDAœ!

OKUL YOLU KA‚BUSA DA–NDAœ!
Bu içerik 3062 kez okundu.
Ergani Yenişehir semtinden ilçe merkezindeki okullarda eğitim gören öğrenciler, mağdur oluyor.
Belediye otobüslerinin sabah saatlerindeki servislerini yolcu azlığı nedeniyle kaldırarak bir çok öğrenci mağduriyet yaşıyor. Henüz gün ağarmadan sabahın ayazında okula gitmek için duraklarda servis bekleyen öğrenciler, dondurucu soğukta dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Öte yandan yaz saati uygulamasının bu yıl devam ettirilmesi öğrencilerin okul yolunu kâbusa çevirdi. Sabah saat 07.00'da başlayan derslere yetişmek için bir saat önceden yollara düşen öğrenciler, havanın henüz aydınlanmamış olması ve dondurucu soğuk nedeniyle adeta işkence çekiyorlar. Çocuklarının yaşadığı bu durumdan şikâyetçi olan veliler tepkilerini dile getirdiler.
ÖĞRENCiLERiN SERViS iSYANI
Sabahın erken saatlerinde okula gitmek için evlerinden çıkan onlarca öğrenci dondurucu soğuk ve karanlıkta dakikalarca durakta beklemek zorunda kalıyor. Yaklaşık 15 günden bu yana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca sabah 06.00'da halk otobüsü servislerinin yolcu azlığı nedeniyle kaldırmasının ardından okula gitmek için sabahın erken saatlerinde duraklarda bekleyen minikler mağdur oldu. Özel servislere verecek maddi olanaklarının bulunmadığından şehir merkezinde eğitim gören çocuklarının belediye otobüslerinden yararlandığını belirten öğrenci velileri tepkilerini dile getirdiler. Öğrenci Velilerinden  Melek Aktop: "Her ailede birden fazla eğitim gören çocuk var. Her birini ayrı servise verecek maddi imkânımız yok. Özellikle Yenişehir'de ikamet edip bu durumda olan birçok mağdur aile var. Belediye halk otobüslerinin sabah 06.00 servislerini kaldırmış. Dersler saat 07.00'da başlıyor. Derse yetişmek için çocuklar bir saat önceden sabahın ayazında ve karanlık havada dakikalarca araç beklemek zorunda kalıyor. Çocuklarımız soğuktan hastalandı. Bu zulme yetkililerin biran önce çözüm bulmaları gerekiyor. Sesimizi kimseye duyuramıyoruz" dedi.
SAAT UYGULAMASI DA MAĞDUR EDiYOR
Öte yandan yaz saati uygulamasının bu yıl devam ettirilmesi nedeniyle hava aydınlanmadan okul yoluna düşen öğrenciler, dondurucu soğuk nedeniyle de adeta işkence çekiyorlar. Çocuklarının yaşadığı bu durumdan şikâyetçi olan veliler: "Çocuklarımız derslere yetişmek için zifiri karanlıkta evden çıkıyorlar. Belediye halk otobüsü servisini de kaldırınca dakikalarca karanlık ve soğukta servis beklemek zorunda kalıyorlar. Özel servisler çoğunlukla geç geliyor. Sokaklarda başıboş köpekler vs.. bizleri tedirgin ediyor. Çocuklarımız adeta kâbus yaşıyorlar. Zar zor derse yetişen çocuklarımız uykularını iyi alamadıkları için ilk derste çoğunlukla uyukluyorlar. Bu durumdan ne öğretmen nede çocuklarımız verim alamıyorlar. Çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. Yetkililerden talebimiz, saat ayarlaması yapmaları ve belediyenin iptal ettirdiği servisleri yeniden uygulamaya koymalarını istiyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!