Advert

Sahipsiz ilçe

Sahipsiz ilçe
Bu içerik 3080 kez okundu.
Ergani ilçesi’nde sorun olmaya devam eden elektrik kesintileri vatandaşları ve esnafları adeta çileden çıkardı. Eğitim de aksamaların yaşandığı, esnafın iş yapamaz duruma gelmesine neden olan kesintilerin devam ettiği ilçede, hayat sekteye uğruyor. En küçük bir yağışta dahi kesintilerin yaşanmasına tepki gösteren Erganili vatandaşlar, DEDAŞ’ın her ay düzenli bir şekilde faturalarını tahsil ettiğini, ancak kendilerini sağlık bir elektrik alamadığından yakındılar. DEDAŞ’ın kesintilere karşı sessiz durmasına anlam veremeyen vatandaş ve esnaflar, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerektiğini ifade ettiler.
Uzun yıllardan bu yana başta Diyarbakır olmak üzere bazı ilçelerde hayatı adeta felç eden kesintiler nedeniyle vatandaşın hedefi haline gelen DEDAŞ’ın, Ergani ilçesi’nde sık sık kesintiye gitmesi bardağı taşıran son damla oldu. Vatandaşın canından bezdirmesine yol açan kesintiler, ekonomi ve eğitimi de olumsuz yönden etkiliyor. Öğrencilerin ders çalışamadığı, esnafların da iş yapamadığı bir ilçe haline gelen Ergani’de vatandaşlar, DEDAŞ’a adeta isyan ediyor. Hemen her kesimi bıktıran bir uygulamaya imza atan DEDAŞ’ın, tepkilere rağmen elektrik ile ilgili bir işlem yapmaması da yadırganıyor. Günlük hayatı felç etme noktasına gelen kesintiler karşısında tepki gösteren vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.
Ergani’ye dün aniden bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan kesintiler nedeniyle evlerdeki elektronik eşyaların bozulmasına yol açarken, ilçede jeneratör satışları da arttı.
Yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçilmemesi nedeniyle adeta isyan eden vatandaşlar ve Mahalle muhtarları, hava sıcaklığının büyük ölçüde düştüğü Ergani’de, karanlıkta yaşam sürmeye mahkum edildiklerini belirttiler. Hem soğuk, hem de karanlık günler yaşadıklarının altını çizen Muhtarlar, 21. Yüzyıl Türkiye’sinde, halen bu tablo içinde bulunmak kendilerini üzdüğünü söylediler. DEDAŞ’ın ve yaşanan kesintilere seyirci kalan yetkililerin kendilerini kimsesizliğe ittiğine işaret eden vatandaşlar, “Yıllardır sık sık yaşanan kesintiler nedeniyle mağdur ediliyoruz. Ama kimse gelip de ne oluyor? Neden elektrikler kesiliyor?’ yönünde şikayetlerimizi dinlemiyor. Biz de insanız. Bizimde aydınlık bir yaşama ihtiyacımız var. Sürekli elektrik kablolarının koptuğu, trafoların attığı bir ilçede sağlıklı bir enerjiden nasıl bahsedilebilir. Çocuklarımız hem soğuk hem de karanlıktan dolayı ders çalışamıyor. Hastaneler hasta çocuklarla dolu. Biz bu yaşamı hak etmiyoruz. Bize bu yaşamı reva görenleri de Allah’a havale ediyoruz. Sahipsiz bir memlekette olduğumuz için de üzülüyoruz” diye tepkilerini dile getirdiler.
ESNAFLAR: “ iŞ YAPAMIYORUZ”
Ergani’deki esnaflar ise, yaşanan kesintiler nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerine işaret ederek, “Son dönemlerde alım gücü düşmesinden dolayı zar zor satış yapıyorduk. Ancak son günlerde sık sık yaşanan kesintiler nedeniyle bu yaptığımız iş bile artık yapamıyoruz. Aylardır siftahsız olarak işyerimizi kapatıp eve gidiyoruz. Böyle sorumsuzluk olamaz. DEDAŞ’ın biran önce gelip Ergani’de bir bakım ve yatırım yapması gerekiyor” dediler.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi