Advert

Erganiç™deki su kesintisi sona erdi

Erganiç™deki su kesintisi sona erdi
Bu içerik 3264 kez okundu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DiSKi Genel Müdürlüğü, Ergani Paket Arıtma Tesisi’ne su sağlayan isale hattında meydana gelen arızanın giderildiğini ve 12 saat süreyle su kesintisi yaşayan mahallelere su verildiğini açıkladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DiSKi Genel Müdürlüğü, dün Ergani’de 10 mahalleyi etkileyen su kesintisinin nedenlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, dün (26.12.2016) sabah saat 09.45’te Ergani Paket Arıtma Tesisi’nde debinin düşmesi üzerine DiSKi ekiplerinin harekete geçtiği belirtildi.Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Paket Arıtma Tesisi giriş su debisinin düşmesi nedeniyle pompa istasyonu görevlileriyle yapılan görüşmede iki pompanın çalıştığı bilgisi alınmıştır. Bu hususta debi düşüşünün tespiti için tahliye vanaları ve vantuzlar kontrol edilmiş, sorun olmadığı anlaşıldıktan sonra pompa istasyonunda 4 adet pompa devreye alınmıştır. Bu kontrollerden sonra ekiplerimizin saat 14.30’da isale hattı üzerinde yapmış olduğu kontroller sonucunda Dicle Yolu Bademli Mahallesi Mevkii’nde Ergani Paket Arıtma Tesisine su sağlayan hatta arızanın yeri tespit edilmiştir. Hattın çelik boru olmasından dolayı Merkez DiSKi Su Arıza Birimi’nden destek istenmiştir.”
Saat 22.00’da su verildi
DiSKi Genel Müdürlüğü Ergani Şube Müdürlüğü ekiplerinin saat 16.00’da arızanın meydana geldiği noktada kazı çalışmalarına başladığının belirtildiği açıklamada, 800 milimetrelik çelik boruda onarım yapıldığı ifade edildi. DiSKi ekiplerinin yaptığı çalışmaların sona ermesi ile birilikte saat 22.00’da su kesintisinden etkilenen mahallelere su verildiği kaydedildi.
Su kesintisinden şu mahalleler etkilendi: “Adnan Menderes Mahallesi, Fatih Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi, Kemaliye Mahallesi, Saray Mahallesi, Kemertaş Mahallesi, Sanayi Mahallesi’nin tamamı ile Şirinevler Mahallesi, ismet Paşa Mahallesi ve istasyon Mahallesi’nin bir bölümü.”
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!