Advert

MEZARLIKLARDA BOŞ YER KALMADI

MEZARLIKLARDA BOŞ YER KALMADI
Bu içerik 3327 kez okundu.
Ergani ilçesindeki mezarlıklarda defin yapılabilecek boş yer kalmadı. ilçe merkezindeki istasyon ve Kemertaş Mahallelerindeki mezarlıklar ile Çimento ve Gülbaran mevkilerindeki şehir mezarlıklarında yer sorunu had safhaya ulaştı. Ergani Nüfus Müdürlüğü verilerine göre, son bir yıl içerisinde 300 kişinin ölüm kaydı verilmiş. Nüfus artış oranı her geçen yıl artan Ergani ilçesinde aynı orana yakın yaşanan ölüm olayları karşısında ilçedeki şehir mezarlıkları yeterli doluluğa ulaştığı için cenaze defnedecek yer bulamayan vatandaşlar, Yetkililerin yerleşim yerine yakın bir yerde uygun bir alanı mezarlık yeri olarak acilen tahsis etmeleri gerektiğini ifade ettiler. 
HER YERi PARSELLEMiŞLER
Ergani ilçe merkezinde cenaze defin ihtiyacı için istasyon, Kemertaş, Çimento ve Gülbaran mevkilerinde olmak üzere dört mezarlık alanı bulunuyor. ilçenin en eski mezarlıklarından istasyon ve Kemertaş Mahallelerindeki mezarlık alanı azami doluluğa ulaşınca sonraki süreçte açılan Çimento ve Gülbaran mezarlıkları da azmi doluluğa ulaşınca mezarlıklarda cenaze defnedilecek boş yer kalmadı. Vatandaşlar defin yapacak yer bulamazken, özellikle Gülbaran mevkiindeki mezarlıkta birçok vatandaş geniş alanları aile kabristanı olarak parsellemiş durumda.  
HAYIR iŞiNi BiLE FIRSATÇILIĞA ÇEViRDiLER
AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve Hayırsever işadamı Esveri Taş, ilçede baş gösteren mezar yeri sorununun çözümüne katkı sağlamak anlamında bağış yapmak için uygun arsa arayışı içinde olduklarını, ancak birçok arsa sahiplerinin bu durumu fırsatçılığa dökerek yüksek fiyat istenildiğinden yakındı. Mezarlık sorununun ilçenin en önemli sorunu olduğunu belirten Taş, arsası uygun durumda olan vatandaşları gerek ilçe menfaati gerekse hayır işlemek için fedakârlıkta bulunmaya çağırdı. Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış ise ilçe merkezine fazla uzaklıkta olmayan, vatandaşların rahatlıkla kabristan ziyaretlerini gerçekleştirebilecekleri mesafede mezar yeri için arayışta içinde olduklarını ifade etti. Kartalmış, bu bağlamda hayırsever vatandaşlardan katkı beklediklerini sözlerine ekledi. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!