Advert

KAYMAKAM A‡OBAN YENi KiMLiK BAŞVURUSU YAPTI

KAYMAKAM A‡OBAN YENi KiMLiK BAŞVURUSU YAPTI
Bu içerik 3106 kez okundu.

  Ergani ilçesinde çipli kimlik kartı alma başvuruları başladı. Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, yenilenen kimlik kartı için başvurusunu ilçe nüfus müdürlüğünde yaptı. Vatandaşların yeni kimlik kartı başvurusu için acele etmemeleri gerektiğini ifade eden Kaymakam Çoban, eski nüfus cüzdanlarının 3 yıl geçerli olduğunu söyledi. Ergani’de vatandaşlara yeni kimlik kartları verilmesi işlemleri hakkında bilgi veren ilçe Nüfus Müdürü Mehmet Yiğit, çipli kimlik kartı başvurularının, nüfus cüzdanı veya kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belge ile son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik bir adet fotoğraf ile yapılacağını söyledi.

 

            içişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı projesi kapsamında düzenlenen “Yeni T.C. Kimlik Kartı” için Ergani ilçesinde başvurular alınmaya başlandı. Ergani Kaymakamı Mesut Çoban,  ilçe nüfus müdürlüğünde hem vatandaşları bilgilendirdi hem de yeni kimlik kartı için başvuru yaptı. Parmak izi vererek yeni kimlik kartı başvurusunu yapan Kaymakam Çoban daha sonra yürütülen işlemler hakkında vatandaşlara açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara yeni kimlik kartları konusunda telaşa kapılmamaları uyarısında bulunan Kaymakam Çoban, bu işlemin 3 yıl içinde yapılabileceğini söyledi.

YENi KiMLiK KARTI iÇiN iZLENECEK YOLLAR

            Kimlik kartı başvuruları internetten ya da çağrı merkezinden randevu alınarak yapılabileceği gibi randevusuz da ilçe nüfus müdürlüğünde yapılabilecek. Başvuruda izlenecek yöntem konusunda açıklamalarda bulunan Nüfus Müdürü Mehmet Yiğit şunları söyledi: “Yeni kimlik kart başvurusu için nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ve 15 yaşından büyükler için son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenilecek. Ayrıca başvuru sırasında kanuni süresi içerisinde yapılan doğum bildirimleri hariç kimlik kartı için 16 TL, kayıp cüzdanlar için ise 32 TL tahsil edilecek. Kimlik kartı hazırlandıktan sonra vatandaşların başvuru sırasında belirttiği adrese kargo ile teslim edilecek” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!