Advert

VATANDAŞLARA KAA‡AK ELEKTRiK ŞOKU!

VATANDAŞLARA KAA‡AK ELEKTRiK ŞOKU!
Bu içerik 3215 kez okundu.
Ergani Adnan Menderes Mahallesi Dereboyu Caddesindeki vatandaşlar binlerce lira kaçak elektrik cezası şoku yaşadı. Diyarbakır'dan gelen kaçak ekibince onlarca vatandaşın kafesle muhafazalı elektrik saatlerine binlerce lira kaçak cezası yazıldığı, vatandaşlar elektrik faturalarını ödemeye gittiklerinde ortaya çıktı. Bu ayki elektrik faturalarını yatırmak için DEDAŞ fatura ödeme bürosuna giden vatandaşlar 4 bin 700 lira ile 7 bin 500 lira arasında ceza yazıldığını görünce adeta şok yaşadılar. Durumu öğrenmek için DEDAŞ'ı arayan vatandaşlar, Diyarbakır'dan gelen ekibin elektrik sayaçlarına kaçak cezası kesdiğini öğrendiler. Mahallede bir araya gelen mahalle sakinleri, tepkilerini dile getirerek DEDAŞ ekiplerini mahalleye sokmayacaklarını ifade ettiler. 
MAHALLELi AYAKLANDI
Adnan Menderes Mahallesi Dereboyu Caddesi sakinleri, Diyarbakır'dan gelen kaçak elektrik ekiplerinin vatandaşın elektrik saatlerini kontrol etmeden binlerce lira kaçak kesmesine tepki gösterdiler. Cadde üzerinde toplanarak DEDAŞ'a öfkelerini dile getiren vatandaşlar adeta isyan ettiler. Mahalle sakinlerinden Ahmet Şenol şunları söyledi: "DEDAŞ ekipleri aylar önce evlerin içinde bulunan elektrik saatlerini değiştirerek hane dışına almıştı. Daha sonra bazı kişilerce dışarıdaki saatler kırılınca hane dışına monte edilen saatlerimiz güvenlik amacıyla kafes muhafazasına alınmıştı. Evlerin dışında ve kafes muhafazasıyla korunan elektrik saatlerinde herhangi bir anormal durum yokken, Diyarbakır'dan gelen ekip vatandaşın kapısını çalmadan bizlere 4 bin 700 lira ile 7 bin 500 lira arasında ceza yazmışlar. Bunu elektrik faturalarımızı ödemeye gidince öğrendik. Mahallede bulunan hemen hemen herkese bu cezayı cezası yazmışlar. Çoğu vatandaşın bu cezadan haberi bile yok. DEDAŞ'ı arayıp ulaştığımızda, bize Diyarbakır'dan gelen ekibin yaptığını söyleyip işin içinden çıktılar. Bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız. Bizlere başka bir ülkenin vatandaşıymışız gibi muamele ediliyor. Gelip saatlerini söküp alsınlar. Bizler onların ne saatlerini nede elektriklerini istemiyoruz" dedi. 
BIÇAK; "DEDAŞ HALKA ZULMEDiYOR"
DEDAŞ'ın bu tür uygulamalarla vatandaşa zulüm ettiğini belirten Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Hamit Bıçak ise yaptığı açıklamada; "DEDAŞ burada millete zulüm ediyor. DEDAŞ'ı arayıp durumu sorduğumuzda Ergani'deki yetkililer bize bu durumla alakalarının olmadığını söylüyor. Elektrik saatlerini kontrol etmeden kapalı kutuya ceza yazıp gitmişler. Biz diyoruz ki, gelsinler kafesleri açıp içindeki saatleri tek tek kontrol etsinler eğer bu ceza yazılanlardan birinde kaçak bulurlarsa her türlü cezaya razıyız. Millete bu zulmü çektirmeye kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.
ACAR; "ORTAÇAĞ'I YAŞIYORUZ"
Ergani ilçesine bağlı Kavaklı Köyü Muhtarı Abdullah Acar, köylerinde yıllardan beri yaşanan elektrik sorununun bir türlü çözüme kavuşturulamadığını ifade ederek, yaşanan voltaj düşüklüğü nedeniyle hiçbir elektronik eşyanın çalışmadığını, bu nedenle medeniyetten yoksun bir şekilde adeta Ortaçağ'ı yaşamak zorunda bırakıldıklarını belirterek adeta isyan etti.
90 haneli 737 nüfuslu Kavaklı Köyünün yıllardan beridir yaşadığı elektrik sorunu bir türlü çözülemedi. Köyün bazı haneleri kendi imkânlarıyla özel trafo kurarken, köyün büyük kısmında ise voltaj düşüklüğü nedeniyle elektrikle çalışan hiçbir eşya işlev görmüyor. Köyde yaşanan voltaj düşüklüğü nedeniyle kimsenin evinde elektronik eşyaların çalışamadığını ifade eden Köy Muhtarı Abdullah Acar: "Çocuklarımız elektrik olmaması nedeni ile geceleri derslerine çalışamıyor. Aileler ise evlerinde televizyon izleyememekte, makine ile çamaşır yıkayamıyorlar. Vatandaşların bu çağda bu duruma maruz kalmaları hiçbir hak ve hukuka dayanmamaktadır. Bu yetkililerin aileleri ve çocukları bu durumda olsaydı acaba ne olurdu? Doğal kaynak sularının bulunmamasından dolayı hayvanların sulanması sondaj kuyularından karşılanmaktadır. Elektrik düşük olduğundan dolayı dalgıçlarımız yanmaktadır. Çoğu yaz aylarında yeterli içme suyu bulunmadığı için hayvanlarımız çeşitli hastalıklara maruz kalmaktadır. Buda köylüde ekonomik, sosyal ve psikolojik sorunların yaşanmasına sebep olmaktadır" dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!