Advert

HDP VE DBP'DEN BASIN AA‡IKLAMASI

HDP VE DBP'DEN BASIN AA‡IKLAMASI
Bu içerik 3202 kez okundu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ergani ilçe örgütleri, Mardin'in Nusaybin ilçesi Koru Köyünde devam eden askeri operasyonlar ve HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etmek için bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. DBP ilçe binasında yapılan basın açıklamasına çok sayıda partili katıldı. ESP ilçe Başkanlığının da destek verdiği basın açıklamasını DBP ilçe Eş Başkanı ibrahim Bingöl yaptı.    
DBP ilçe Eş Başkanı ibrahim Bingöl'ün yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Nusaybin'e bağlı Xerabe Bava (Koruköyü) 16 gündür özel harekât tarafından abluka altındadır. Köyden ambulans dışında kimsenin çıkışına izin verilmiyor, ev ve ahırlar birer birer ateşe veriliyor. Kadınlar cinsel şiddete uğruyor, insanlar infaz ediliyor. Uygulanan bu baskı ve katliam girişimleri 90'lı yıllarda Türkiye ve Kürdistan'da uygulanan politikaları aratmamaktadır. Bu köyde yaşananlar ağır insan hakkı ihlalidir. Uluslararası insan hakları kurum ve kuruluşlarını Xerabe Bava Köyüne sahip çıkmaya çağırıyor, hükümet ve devletin insan hakları sözleşmesine uymalarını buradan bir kez daha ifade ediyoruz." 
"KARAR BiZiM iÇiN YOK HÜKMÜNDEDiR"
Yapılan basın açıklamasında, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Milletvekilliğinin düşürülmesini tanımadıklarını ifade eden Bingöl; "TBMM'de 3. parti konumunda olan Halkların Demokratik Partisine yönelik uygulanan hukuksuzluklar asla kabul edilemez. Eş başkanlarından, Milletvekillerine, seçilmiş yerel yöneticilerden, belediye başkanlarına, kadrolarından, üyelerine kadar uzanan haksız tutuklamalar partimizi çalışamaz hale getirmektedir. Son olarak HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Milletvekilliğinin düşürülmesi Anayasa'ya aykırı bir durumdur. Yapılan bu işlemin hukuksal olmaktan çok siyasi nedenlerle gerçekleştiği açık bir şekilde görülmektedir. Bu karar bizler için yok hükmündedir" şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı