Advert

ESKi HAœKAœMET KONAĞI KAœLTAœR EVi OLACAK

ESKi HAœKAœMET KONAĞI KAœLTAœR EVi OLACAK
Bu içerik 3063 kez okundu.
Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, Eski Hükümet Konağında bulunan Sezai Karakoç Müzesi, konak kafeterya ve otel kısımlarında incelemelerde bulundu. 2009 yılında yapılan restorasyonla birlikte alt katında Sezai Karakoç müzesi, üst katı kafeterya ve aynı yerleşkede otel bulunan eski hükümet konağının, otel ve kafeterya kısımlarını tasfiye edeceklerini ifade eden Kaymakam Çoban, bunların yerine temsili Kaymakamlık makamının da ilave edileceği ilçenin tarihsel geçmişini yansıtan kültür evi konseptine geçileceğini söyledi.
KAFETERYA VE OTEL TASFiYE EDiLECEK
Eski hükümet konağını ziyaret eden Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, Sezai Karakoç Müzesi, kafeterya ve otel kısımlarında incelemelerde bulundu. Eski hükümet konağı binasının o dönemin mimarinin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Kaymakam Çoban, binanın kafeterya ve otel kısımlarının tasfiye edilerek kültür evine çevrilmesinin daha uygun olacağını söyledi. Kaymakam Çoban yaptığı değerlendirmede; "Sezai Karakoç, sadece ilçemizin değil, ülkemizin de önemli değerlerinden birisidir. Eserleriyle bu ülkeye büyük katkı sunmuş üstatla şahsen tanışma fırsatı da bulmuştum. Müzemizin de içinde bulunduğu eski hükümet konağımızı daha kültürel anlamda geliştirmeyi planlıyoruz. Hükümet konağının eski kullanım tarzına uygun olarak kültür evi şeklinde kullanılmasının daha uygun olacağı kanaatindeyim. Bu manada içinde temsili Kaymakam makam odasının da bulunduğu, ilçemizin tarihsel değerlerini en iyi şekilde yansıtacak kültür evi olarak dizayn etmeyi planlıyoruz. Kafeterya kısmını tasfiye ederek, otel kısmını da öğretmen evine devrederek hükümet konağı konseptini bozmadan, kültür evi konseptiyle ziyaretçilerin gelip görebileceği bir şekilde dizayn edeceğiz. Bunun Bursa ve Diyarbakır gibi illerde de örnekleri var" diye konuştu. 
HALK EĞiTiM VE VATANDAŞ ZiYARETi
Eski hükümet konağı ziyaretinin ardından halk eğitim merkezine geçen Kaymakam Mesut Çoban, burada yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra botanik parkta vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Çoban, ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı