Advert

MUHTARLAR'DAN ELEKTRiK VE SU iSYANI

MUHTARLAR'DAN ELEKTRiK VE SU iSYANI
Bu içerik 3165 kez okundu.
Günlerdir köylerinde elektrik kesintisi yaşadıklarını öne süren merkeze bağlı köy muhtarları isyan etti. Hükümet konağı önünde toplanan köy muhtarları ilçe Kaymakamı Mesut Çoban ile görüşerek yaklaşık 3 günden bu yana yaşadıkları aralıksız elektrik kesintisi nedeniyle binlerce vatandaşın mağdur olduğunu dile getirdiler. DEDAŞ işletme Baş Mühendisi Veysel Güzel'in de katıldığı toplantıda muhtarlar ve DEDAŞ Şefi Güzel arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Sorun ve taleplerini dile getiren 35 köy muhtarı, yaşanan sıkıntının biran çözülmesini istediler.
"HAYALi FATURA KESiYORLAR"
ilçe Kaymakamı Mesut Çoban'ın makamında sorunlarını dile getiren muhtarlar daha sonra hükümet konağı önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler. DEDAŞ'ın vatandaşlara hayali fatura kestiğini iddia eden Bademli Köyü Muhtarı Ali Güler; "3 günden bu yana akşam 5'te elektriklerimiz kesiliyor ve gün boyunca enerji verilmiyor. Arıza ekibini arıyoruz ancak bizi muhatap alıp cevap verebilecek kimseyi bulamıyoruz. Ne arıza ekibi geliyor, nede telefonlarımıza cevap veren çıkıyor. Artık canımıza tak etti. Öte yandan 3 ayda bir sayaç okumaya gelen DEDAŞ ekipleri sayaçlarımıza kafadan fazla kilovat yazıp bizlere yüklü fatura çıkartıyorlar" dedi. Eğil ilçesine bağlı Gürünlü Köyü Muhtarı Ergül Tekeş ise; "Biz Eğil ilçesine bağlı bir köyüz; ancak enerjimizi Ergani DEDAŞ veriyor. Günlerdir köyümüzde elektrik yok. Arızayı arıyoruz kimse telefonumuza cevap vermiyor. Akşam 5'ten sabaha kadar elektriklerimiz kesik durumda. Hayvanlarımız var, süt sağım makinelerimiz çalışmıyor. Elektronik eşyalarımız çalışmıyor. Sanki ortaçağda yaşıyoruz. Kimse bizi muhatap alıp bir açıklama yapmıyor. Sayaç okumaya gelen ekipler sayaçları okumadan vatandaşa kaçak cezası yazıyor. Böyle adalet olmaz olsun" dedi.
HERKES TEPKiLi
Köylerde yaşanan elektrik sıkıntısın ilçe merkezinde de had safhada olduğunu ifade eden Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Hamit Bıçak ise ilçede DEDAŞ yetkilileriyle uyumlu çalışmadıkları ifade ederek şunları söyledi: "Hem köylerde hem de ilçe merkezinde DEDAŞ'tan şikâyetçiyiz. Bu yetkililer bizi muhatap alıp sorunlarımıza yardımcı olmuyor. Vatandaşlar şikâyetçi, ne yapacağımızı şaşırdık. Milletin sayaçlarını okumuyorlar, elektrik kullanmayan vatandaşlara uçuk faturalar çıkartıyorlar. Kaymakam Bey konunun takipçisi olacağını, yakından ilgileneceğini söyledi. Bu soruna biran önce çözüm bulunmazsa DEDAŞ önünde eylem yapacağız" şeklinde konuştu.
BOŞ EVE 19 BiN LiRA FATURA
Kemertaş Mahallesinde ikamet eden Filiz Ergezen isimli bir vatandaşta evinin alt katında ambar olarak kullandıkları boş yere 19 bin lira elektrik faturası geldiğini iddia etti. Ergezen; "ikamet ettiğimiz evin ambar olarak kullanılan kısmına yaklaşık 5 ay önce 19 bin lira elektrik faturası kesildi. Hiç kullanmadığımız bir ambara nasıl olurda bu kadar elektrik kullanım bedeli gelir anlamış değiliz. Eşim 27 yıl TEDAŞ'ta çalışıp emekli oldu. Eşim geçirdiği bir kaza sonucu sakat kaldı. Mağdur durumdayız. Biz bu kadar elektrik kullanacak bir şey yapmadık. DEDAŞ'a gidip itiraz ettik. Ancak herhangi bir sonuç elde edemedik. Bu konuyu yargıya taşıyacağız" dedi.
GÜZEL'DEN AÇIKLAMA 
Muhtarların dile getirdiği elektrik sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan DEDAŞ Baş Mühendisi Veysel Güzel yaptığı açıklamada "Yakacık Köyü gurubumuzda meydana gelen bir arızadan dolayı birkaç günlük aksama yaşandı. Bunun dışında köylerimizde enerji anlamında herhangi bir sıkıntı söz konusu değildi. Muhtarlarımız vatandaşlardan gelen talep üzerine haklı olarak taleplerini dile getirmişlerdir. Sorunun çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi. Muhtarların hanelere kaçak kontrolü yapmadan kaçak cezası kesildiği yönündeki iddialarına değinen Güzel; "Ekiplerimizin yaptığı sayaç okumalarında elektrik kilovatı çok düşük olan sayaçlara geçen yıl 5 ile 10 lira arasında fazladan bedel yazılıyordu. Bu yıl 60 lira civarında uygulama yapılmakta. Bunun nedeni ise çok düşük fatura gelenlerin kaçak kullandığı şüphesinden kaynaklanıyor. Vatandaşlarımız kurumumuza itiraz ettiği takdirde gerekli düzeltme yapılıyor. Ancak buna rağmen herhangi bir itiraz yapılmazsa biz anlıyoruz ki kaçak kullanılıyor" diye konuştu. 
SU SORUNUNA ÇÖZÜM iSTEDiLER
Ergani ilçe merkezinde yaklaşık bir aydan bu yana yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için merkez mahalle muhtarları ilçe Kaymakamı Mesut Çoban'ı makamında ziyaret ederek sorunun çözülmesi talebinde bulundular. Merkez mahalle muhtarlarının taleplerini dinleyen Kaymakam Çoban, yaşanan su sorununun çözülmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
Ergani Merkez mahalle muhtarları, ilçe Kaymakamı Mesut Çoban ile ilçe merkezinde yaşanan su sorununun çözümü için bir toplantı gerçekleştirdiler. Kaymakam Çoban'a yaşanan sorunun boyutlarını aktaran muhtarlar; "Bir ayı aşkın süredir merkezdeki mahallelerde Dicle Baraj pompalama istasyonundaki pompaların arızası nedeniyle su kesintisi yaşanıyor. Bu anlamda vatandaşlarımızın şikâyetleri noktasında taleplerine yetişemiyoruz" dediler. Muhtarları dinleyen Kaymakam Çoban, DiSKi Şube Müdürünü arayarak durum hakkında bilgi aldı. Yaşanan su sıkıntısının ilçenin en büyük sıkıntısı olduğunu ifade eden Kaymakam Çoban; "Vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın haklı şikâyetlerini en kısa zamanda çözüme kavuşturmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda yüklenici firma yetkilileriyle bizzat görüşeceğim" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı