Advert

BAĞIŞ YAPTI MAHKEMEDEN KURTULDU

BAĞIŞ YAPTI MAHKEMEDEN KURTULDU
Bu içerik 4039 kez okundu.
Ergani ilçesinde bir kamu bankasının şube müdürüne hakaret ve tehditte bulunan bir kişi, Ergani adliyesi uzlaşma bürosunun girişimleri sonucu Türk Diyanet Vakfına bağış yaparak banka müdürüyle uzlaşıp mahkemelik olmaktan kurtuldu. Adliye bünyesinde faaliyet yürüten uzlaşma bürosundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Abdulsamet Barman, son 4 ayda uzlaşma kapsamına giren 70 adli dosyadan 61'inin uzlaşma ile sonuçlandığını belirterek, Ergani adliyesinin bu oranla Türkiye geneli adliyeler içinde en iyi ortalamaya sahip olduğunu söyledi.
DAVA TATLIYA BAĞLANDI
Ergani ilçesinde meydana gelen olayda, kredi işlemleri sırasında bir kamu bankasının şube müdürü olan Selda Balpetek ile tartışan M.A, Banka Müdürü Selda Balpetek tarafından Ergani Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyet edildi. Banka Müdürünün şikâyeti üzerine Ergani Cumhuriyet Başsavcılığınca M.A, hakkında soruşturma başlatıldı. Söz konusu adli durum uzlaştırma bürosunun faaliyet kapsamında bulunduğu için devreye giren uzlaşma bürosu taraflar arasında müzakereye başladı. Ergani adliyesi uzlaşma bürosundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Abdulsamet Barman'ın yürüttüğü müzakereler sonucunda uzlaşmayı kabul eden banka Müdürü Selda Balpetek, kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü M.A'nın kamu bünyesindeki bir hayır kurumuna bağış yapması halinde şikâyetinden vazgeçmeyi kabul etti. Bunun üzerine Türk Diyanet Vakfına 350 TL bağış yapan M.A, bağış makbuzunu uzlaşma bürosuna ibraz etti. Uzlaşma bürosunun müzakereleri sonucu tatlıya bağlanan dava dosyası ise takipsizlik kararı verilerek kapatıldı.  
4 AYDA 61 KiŞi UZLAŞTIRILDI
Ergani adliyesi bünyesinde kurulan uzlaşma bürosundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Abdulsamet Barman, 11 Kasım 2016'da kapsamı genişletilen uzlaşma bürosu kapsamına giren dosyaların bu çerçevede bertaraf edilmesi sonucu, uzun süren mahkeme süreçlerinden kaynaklanan mağduriyetleri ve mahkeme stresini ortadan kaldırdığını söyledi. Cumhuriyet Savcısı Abdulsamet Barman, son 4 ayda uzlaşma kapsamına giren 70 adli dosyadan 61'inin uzlaşma ile sonuçlandığını belirterek, bu oranın Türkiye geneli adliyelerde en iyi ortalamaya sahip adliyelerden biri olduklarını söyledi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı