Advert

27 YILDIR TAPU BEKLiYORLAR

27 YILDIR TAPU BEKLiYORLAR
Bu içerik 3104 kez okundu.
Ergani ilçesinin en büyük Mahallesi olan Adnan Menderes Mahallesi Dereboyu Küme evleri Caddesindeki vatandaşlar, hazine arazisi üzerinde inşa ettikleri gecekondu evleri için 27 yıldan bu yana tapu bekliyorlar. Adnan Menderes Mahallesinde 27 yıl önce hazine arazisi üzerine ev yapan binlerce vatandaşın yıllardır yürüttüğü mücadele bitmedi. Evlerinin tapularını almak için geçen süreçte binlerce lira maliyeye para yatırdıklarını ifade eden vatandaşlar; "Madem hazine arazisi olduğu için bize tapu vermiyorlar, bunca yıl bizden neden bu kadar para aldılar ve aynı mevkide yeni inşaatlar yapılmasına neden müsaade ediliyor? Şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
VATANDAŞ TEPKiLi
Adnan Menderes Mahallesi Dereboyu Küme evleri Caddesinde hazine arazisi üzerine 27 yıl önce yerleşen yaklaşık 500 ev ve yüzlerce vatandaş, 27 yıldır tapu almak için mücadele veriyor. Yıllardır tapusuz evlerde oturan vatandaşlar, sorunlarının biran önce çözülmesini istiyor. Dereboyu Caddesinde ikamet eden Sedat Güven, çok sayıda vatandaşın tapu meselesi nedeniyle mağdur edildiğini belirterek şöyle konuştu; "27 yıldan bu yana buradayız. Yıllardır evlerimizin tapularını almak için mücadele veriyoruz ancak, bir türlü tapumuzu alamadık. Elektrik ve su abonelerimiz bile var. Yetkililer bize diyor ki maliyeye para yatırın, 27 sene içinde en az 20 bin lira para verdik. Ancak bir netice alamadık. Şimdi de diyorlar ki, ihale yapacağız. Şimdi de bizi bununla tehdit ediyorlar. Peki, bu zamana kadar verdiğimiz paralar ne olacak? Siyasiler her seçim dönemi gelip bizden oy istiyorlar ancak tapu vermeye gelince kimsenin sesi çıkmıyor. Şuanda evlerimiz resmiyette hazine arazisi olarak görünüyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi. 
HAZiNE ARAZiSi PEŞKEŞ ÇEKiLiYOR
Adnan Menderes Mahallesinde ikamet eden yüzlerce vatandaşın hazine arazisi olduğu gerekçesiyle yıllardır tapu alamadıklarını belirten Mahalle Muhtarı Hamit Bıçak; "Yaklaşık 5 yıl önce Sirmen Caddesinde aynı şekilde hazine arazisi olduğu için tapu sorunu olan bir kısım vatandaş tapusunu aldı. Ancak Dereboyu Küme evlerinde 500'e yakın ev 27 yıldan bu yana henüz tapularını alamamış durumda. Burada hazine arazisi deyip millete tapu vermezlerken, aynı alana yeni inşaatlar yapılmasına da kimse ses çıkarmıyor. Madem burası hazine arazisi nasıl oluyor da halen millete arazi satışı yapıp inşaat yapmalarına izin veriliyor? Ya milletin tapusunu versinler ya da inşaat yapılmasına izin vermesinler" şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı