Advert

KAœTAœPHANE HAFTASI KUTLANDI

KAœTAœPHANE HAFTASI KUTLANDI
Bu içerik 3350 kez okundu.
53. Kütüphane Haftası Ergani ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamada 2016 yılında kütüphaneden en çok faydalanan ve ödünç kitap alanlara hediyeler verildi. Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen 53'üncü Kütüphane haftası kutlamasına Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, Kütüphane Müdürü Abdulbari Tanrıverdi, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Ergani Halk Kütüphanesinde, 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla etkinlik devam ederken kütüphaneden 3 bin 500 kişinin yararlandığı ifade edildi.
Kitabını Alan Parka Koştu
Kaymakam Çoban,  kütüphanelerin çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyan, onları bilimin aydınlık yoluna götüren bir bilim yuvası olduğunu, bu yuvalara herkesin sahip çıkması gerektiğini anlatarak, şöyle konuştu:
"Günümüzde teknoloji çok ilerlemiştir, Radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları çok gelişmiştir. Ne kadar gelişse, yaygınlaşsa da bunların hiç biri kitabın yerini tutamaz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde dahi kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır. Yaşadığımız yüzyıl, bilgi ve ilerleme dönemidir. Kitaplar bu bağlamda bilime giden yoldur. Çağımızın buluşlarını kitap, dergi gazete gibi yayın organlarından izleriz. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişmelerden haberdar eder. Kitaplar sevgili dostlarımızdır. Kitaplıklar, kütüphaneler bu dostlarımızın bir arada bulunduğu yerlerdir. Unutmamalıyız ki, uygarlık yapısının temeli kitaptır."
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı